Kako da date prioritet prilikom preuzimanja aplikacija i ažuriranja na iPhone-u?

Navikli ste da vam pišemo o manje poznatim opcijama koje značajno mogu da olakšaju upotrebu iPhone-a. Danas vam dajemo savet kako da izaberete prioritetnu aplikaciju prilikom preuzimanja ili ažuriranja većeg broja njih.

Ako ste podesili automatsko ažuriranje aplikacija na svom iOS uređaju, verovatno vam ova opcija neće biti preko potrebna, ali svakako vredi znati za šta je sve vaš iPhone sposoban jer u slučaju kada ažurirate ceo sistem, ova opcija može da bude i te kako korisna.

Ovo funkcioniše samo na iPhone i iPad uređajima sa 3D Touch-om. Ukoliko vam se nekoliko aplikacija istovremeno nalazi u procesu ažuriranja, a jedna od njih vam je potrebna u što kraćem roku, potrebno je da pritisnete i zadržite njenu ikonicu da biste otvorili padajući meni.

Situacija sa istovremenim ažuriranjem velikog broja aplikacija se može dogoditi i u slučaju kada pokrećete sistem, ali i onda kada ih sami, a obično neredovno, ručno ažurirate.

Prilikom preuzimanja aplikacija, njihov redosled je uglavnom nasumičan. Ali ukoliko želite da date priritet određenoj aplikaciji sve što je potrebno je da poslušate naš savet i na taj način značajno ubrzate čitav postupak preuzimanja.

Dajte prioritet izabranim aplikacijama prilikom preuzimanja na iPhone-u

Kada se započne proces preuzimanja aplikacije, bićete u prilici da to vidite na ekranu. Dajte toj aplikaciji prioritet pomoću 3D Touch-a. Dodirnite i zadržite željenu aplikaciju. Kada vam se pojavi padajući meni, izaberite Prioritize Download.

Postoji opcija Pause Download. Ukoliko aktivirate ovu opciju, preuzimanje će biti pauzirano do trenutka dok ne odlučite suprotno. U tom slučaju će, kao na slici iznad, preko ikonice aplikacije biti prikazan znak za pauzu, a umesto njenog imena će pisati Paused. Da biste nastavili proces preuzimanja aplikacije potrebno je samo da je dodirnete.

Naravno, ukoliko ste se predomislili po pitanju preuzimanja i želite da ga prekinete, uvek se možete odlučiti za opciju Cancel Download.