Kako da sprečite da se aplikacije na Mac-u automatski otvaraju prilikom pokretanja sistema

Na svakom uređaju postoje aplikacije koje se automatski otvaraju onog trenutka kada uključite ili se prijavite na svoj Mac uređaj. Evo nekoliko načina da to promenite.

Ovaj kratki tutorial će vam pokazati kako da sprečite da se aplikacije na Mac-u automatski otvaraju prilikom uključivanja uređaja ili prijavljivanja u sistem.

Sve aplikacije koje se automatski otvaraju prilikom prijavljivanja u sistem su vidljive u meniju System Preferences.

  1. Izaberite ikonicu Apple-a, pa potom pritisnite System Preferences u meniju.
  2. Odaberite Users & Groups.
  3. Izaberite korisnika na levoj strani, ako ih ima više.
  4. Idite na Login Items.
  5. Prikazaće vam se lista svih aplikacija koje se automatski otvaraju. Ako postoji neka koju želite da uklonite sa te liste, izaberite je i kliknite na znak minus „-“. .

Sa druge strane, ako želite da dodate neku aplikaciju, to možete da učinite na istom mestu samo na malo drugačiji način.

Umesto minusa, izaberite znak plus „+“, a potom potražite tačnu lokaciju pokretanja aplikacije na svom Mac-u. Većinu aplikacija ćete pronaći u fajlu Aplications, izuzev aplikacija treće strane koje ste sami instalirali i koje se možda nalaze na nekom drugom mestu.

Ako postoji aplikacija koja se konstantno automatski pokreće, to možete da promenite i pomoću Dock-a, pod pretpostavkom da se ta aplikacija oduvek nalazila tu ili da je među nedavno korišćenim aplikacijama.

  1. Izaberite ikonicu desnim klikom miša ili pritisnite Control i kliknite na ikonicu aplikacije.
  2. Idite na Options u meniju koji će se otvoriti.
  3. Ako je označena opcija Open at Login, isključite je.