Kako da sprečite promenu osvetljenja ekrana na iPhone-u?

Verovatno ste, kao korisnik iPhone-a, već odavno upoznati sa funkcijom vašeg uređaja pomoću koje se osvetljenje ekrana automatski menja u skladu sa okruženjem u kom se trenutno nalazite. Ukoliko niste ljubitelji ove opcije, postoji način da je isključite.

Evo kako da onemogućite da vaš iPhone automatski prilagođava osvetljenost ekrana.

iOS uređaji imaju ambijentalni svetlosni senzor koji služi za prilagođavanje nivoa osvetljenosti ekrana sa nivoom osvetljenosti prostora u kom se trenutno nalazi. U mračnijim uslovima, osvetljenje telefona se automatski smanjuje i obrnuto.

Kada je ova opcija uključena, imaćete priliku da vidite kako se pri svakoj promeni spoljnog svetla skala osvetljenosti vašeg ekrana automatski pomera.

Isključite opciju Auto-Brightness

Pre nego što isključite ovu opciju važno je istaći da je ona jedan od bitnijih načina automatskog očuvanja baterije vašeg uređaja. Ukoliko nakon isključivanja ove opcije primetite promene u dužini trajanja vaše baterije između dva punjenja, budite uvereni da je jedini razlog za to upravo isključivanje ove funkcije.

Da biste isključili Auto-Brightness opciju, pratite ove korake.

  • Otvorite Settings na svom iPhone-u (ili iPad-u).
  • Idite na General > Accessibility.
  • Pritisnite Display Accommodations (uvek treba da bude uključeno).
  • Isključite opciju Auto-Brightness.

U starijim verzijama iOS-a, ova opcija se nalazila u delu Display & Brightness.

Ručno podesite osvetljenost vašeg ekrana

Iako postoji mogućnost da ručno podesite i prilagodite osvetljenost ekrana vašim potrebama čak i u situaciji kada je Auto-Brightness opcija uključena, sada definitivno imate najviše kontrole.

Prilagodite osvetljenost vašeg ekrana tako što ćete u okviru Settings > Display & Brightness pomerati klizač ispod opcije Brightness u vama odgovarajućem pravcu.

Takođe, osvetljenosti ekrana možete da menjate i prilagođavate i u okviru Control Center.