Kako obrisati Siri Audio History i onemogućiti Siri Audio Sharing

Korisnicima je od nedavno postala dostupna mogućnost da odluče da li žele da sačuvaju Siri Audio History ili žele da podele svoje audio podatke sa drugima.

Kada koristite Siri i Dictation sve što kažete i diktirate automatski se šalje Apple-u na obradu. Vaš zahtev se povezuje sa nasumičnim identifikatorom koji nije povezan ni sa vašim Apple ID-jem, ni sa adresom e-pošte, niti sa bilo kojim drugim podacima koje je Apple sakupio o vama.

iOS 13.2, iPadOS 13.2, watchOS 6.1, tvOS 13.2 i macOS Catalina 10.15.1 i ostali noviji sistemi vam omogućavaju da obrišete sve podatke koji su povezani sa Siri i Dictation-om i spomenutim identifikatorom.

Nakon što instalirate novu verziju sistema, evo koraka koje je potrebno da sledite da biste da biste učinili ovo o čemu vam pričamo:

  • Na vašem iPhone, iPad i iPod touch uređaju, idite na Settings, pritisnite Siri & Search, pa zatim Siri & Dictation History. Potom dodirnite Delete Siri & Dictation Histоry.
  • Na Apple Watch uređaju idite na Settings, Siri, pa Siri & Dictation History. Potom dodirnite Delete Siri & Dictation Histоry.
  • Na Apple TV uređaju, idite na Settings, General, pa Siri & Dictation History. Potom dodirnite Delete Siri & Dictation Histоry.
  • Na HomePod uređaju, idite na Settings u okviru aplikacije Home, pa pritisnite Siri history. Potom dodirnite Delete Siri Histоry.
  • Na Mac uređaju, idite na System Preferences, pa kliknite na Siri. Potom pritisnite Delete Siri & Dictation Histоry.

Ovim putem ćete obrisati samo one zahteve koji su povezani sa nasumičnim identifikatorom. Vaši podaci se čuvaju čak dve godine u cilju usavršavanja rada Siri, Dictation-a i drugih aplikacija koje zahtevaju obradu glasa.

Kako onemogućiti Siri‌ Audio Sharing

  1. Otvorite Settings na svom iPhone, iPad ili iPod touch uređaju.
  2. Idite na Privacy settings.
  3. Kliknite na Analytics & Improvements.
  4. Izaberite opciju Improve Siri Dictation.