MacBook Air i MacBook Pro su ažurirani!

MacBook Air Retina model dobio je "tiho" ažuriranje, dok je osnovni MacBook Pro postao moćniji i bogatiji za Touch Bar opciju.

Prošlogodišnji MacBook Air model je opremljen True Tone displejom, što znači da se ton boja displeja sada automatski prilagođava ambijentalnom osvetljenju, čineći upotrebu računara mnogo udobnijom. Nisu primećene druge promene kada je najnovije MacBook Air ažuriranje u pitanju.

Bilo kako bilo, osnovni model 13-inčnog MacBook Pro računara, koji je bio i jedini model bez Touch Bara, sada poseduje ovu opciju. Zajedno sa Touch ID-em - koji poseduju i moćniji modeli - i T2 sigurnosnim čipom koji je bio predstavljen na MacBook Air modelima, a sada je uključen i u sve MacBook modele.

Osim toga, nova serija sada poseduje 1.4GHz quad-core Intel čipove 8. serije, umesto 2.3GHz dual-core Intel procesora, 7. generacije. Grafička karta je takođe poboljšana, i novi modeli se sada mogu pohvaliti sa Iris Graphic Plus 645 do 655.

Takođe, moramo se suočiti i sa nekoliko gubitaka. Od sada, MacBook računari od 12 inča, kao i osnovni MacBook Air model neće biti deo Apple ponude.

Lansiranje 12-inčnih MacBook-ova je zaista bio veliki događaj za kompaniju, budući da su to bili prvi računari koji su najavili sadašnji izgled MacBook-ova i ugradnju USB-C konektora. Nažalost, pomenuta serija nije bila ažurirana od 2017. godine.

Sa druge strane, njihova glavna svrha je često bila dovođena u pitanje i konstantno su upoređivani sa MacBook Air-ovima, koji su smatrani praktičnijim i povoljnijim. Možda su ovo razlozi koji su doveli do toga da Apple ukine ovu liniju proizvoda tako iznenada.

Drugi, može se reći i veći gubitak je povlačenje osnovnog MacBook Air modela koji je imao isti dizajn od 2008. godine. Ovaj čuveni model će nastaviti da živi kroz modele sa Retina displejom i True Tone tehnologijom.

Sa ovim drastičnim promenama, Apple-ova MacBook linija računara je postala logičnija i transparentnija, tako da ćete od sada moći da birate između samo 3 opcije: Retina MacBook Air, MacBook Pro 13" i MacBook Pro 15" sa različitim funkcijama.

Ako ste zaljubljeni u MacBook Air klasik, preporučujemo da uskoro donesete odluku, dok još uvek ima raspoloživih količina!