MacBook 12" 512GB Gold

SKU
MNYL2ZE/A
Promocija traje do isteka zaliha.
 

Dostupnost

Staro za novo
More details >
Do 12 mesečnih rata
More details >
Plati Mastercard Gold ili Platinum karticom i dobićeš Dechko Tzar majicu na poklon.
More details >
Besplatna dostava za sve porudžbine iznad 5.000 RSD.

DETALJI

MacBook
Super. Lagan.

Novi MacBook je vrhunac naizgled nemoguće misije: sve ono najbolje od Mac računara, Apple je smestio u nikad tanji i nikad lakši Mac prenosni računar. On ne samo da je kompaktan, već je i snažan kao nijedan dosad. Zahvaljujući novoj, sedmoj generaciji procesora Intel Core m3, i5 i i71, kao i do 50% bržoj SSD memoriji, novi MacBook radi čak do 20% brže.

Svaki milimetar puca od energije

Opremljen sedmom generacijom procesora Intel Core, ovo je dosad najbrži MacBook računar. Zahvaljujući brzim SSD diskovima uz mogućnost Turbo Boost-a do 3,6 GHz, svi dnevni zadaci, od rutinskog pokretanja aplikacija ili otvaranja datoteka, pa do zahtevnih obrada podataka, sa njim postaju lakši i jednostavniji.

Stavili su sve što su mogli
Ti izvuci sve što želiš

Svaka komponenta u MacBook računaru pažljivo je dizajnirana kako bi se optimalno uklopila u neverovatno tanko i lagano kućište. Odabrali su najnovije procesore i optimimizovali macOS, tako ih koristi uz najmanju moguću potrošnju energije. Zato za hlađenje računara nije potreban ventilator, pa ima više mesta za bateriju koja osigurava energiju za ceo dan.

Retina
Ekran na ivici mogućnosti

MacBook-ov zapanjujući 12-inčni Retina displej zaista zaslužuje posebnu pažnju. Sa više od 3 miliona piksela i staklom od ivice do ivice, svaka slika kao da iskače sa ekrana, prepuna bogatih, živopisnih detalja. I to na neverovatno tankom Retina ekranu.

Tastatura koju prsti vole

Udobna tastatura pune veličine je ključan deo svakog prenosnog računara. Da bi je ukolopili u MacBook, tastaturu su ponovo dizajniral, od svakog pojedinog tastera do pozadinskog mehanizma. Zato ona ne samo da je znatno tanja, već je udobnija i preciznija, a prsti će se na njoj osećati prijatnije.

Poboljšani leptirni mehanizam
Za tastere po kojima prsti lete

Leptirni mehanizam druge generacije tastature čini lakšom za korišćenje, a samo kucanje još udobnijim. Kad prst dodirne taster, on se spušta i vraća glatkim pokretom koji ćeš zavoleti čim počneš da kucaš.

Force Touch trackpad
Pritisni malo jače, napravi puno više.

Force Touch trackpad ima svojstvo prepoznavanja snage pritiska, što ti omogućava da blagom promenom jačine pritiska svom MacBook-u kažeš šta želiš da uradiš. Za izvođenje najrazličitijih radnji u različitim aplikacijama možeš kucati bilo gde po istoj površini, gotovo bez podizanja prsta. Dok Taptic Engine osigurava da sve ono što se događa na ekranu osetiš i pod prstima.

Multi-Touch
Precizna kontrola nadohvat prsta

Multi-Touch pokreti omogućavaju ti jednostavnu i intuitivnu interakciju sa tvojim MacBook-om. Možeš se pomerati u bilo kom smeru, pretraživati web-stranice, ili koristiti Force klik za otključavanje drugih korisnih aplikacija

Uvek u vezi sa svim što voliš

Sa moćnim tehnologijama u neverovatno kompaktnom kućištu, MacBook je dizajniran tako da se savršeno uklapa u svet u kom sve što radiš na svom računaru možeš raditi bežično. Kad god poželiš da koristiš kablove, USB-C ti pruža veliki broj mogućnosti u jednom jedinom, malom i praktičnom ulazu.

USB-C
Jedinstveno svestran

Novi USB-C ima sve što ti treba na jednom mestu. Omogućava punjenje, brz prenos podataka USB-om (do 5 Gb/s), a poseduje video izlaz praktičnog dizajna i veličine tek trećine standardnog USB 3 priključka. Na njega jednostavno možeš povezati sve svoje omiljene uređaje.

Potpuno opremljen za svet bez kablova

MacBook koristi sve prednosti najnovijih bežičnih tehnologija 802.11ac Wi-Fi i Bluetooth 4.2. Inovativni Apple-ov softver i usluge omogućavaju ti da ih maksimalno iskoristiš, jer se možeš bežično povezati na internet, prenositi datoteke, organizovatii fotografije, slušati muziku i drugo.

macOS

macOS je pokretačka snaga svakog Maca, macOS High Sierra donosi na tvoj Mac nove, napredne tehnologije i poboljšane aplikacije

DODATNE INFORMACIJE

Proizvođač
Apple
Težina
0.9200
EAN code
190198204820
Prethodna generacija
No
Boja
Zlatna
Procesor
1.3 GHz dual-core i5
Turbo Boost
Turbo Boost up to 3.2GHz
Memorija
8 GB
Kapacitet
512 GB
Displej
12"
Rezolucija
2304 x 1440
Grafika
Intel HD Graphics 615
Grafička memorija
Integrisana
Optički pogon
No
Wi-Fi
802.11ac Wi-Fi
Bluetooth
Bluetooth 4.2 wireless technology
Thunderbolt
No
SD-Card
No
Touch Bar
No
Softver
OS X El Capitan
Šta sve dobijate?
MacBook
29W USB-C Power Adapter
USB-C Charge Cable (2 m)
Tastatura
Internacionalna engleska
Boja
Gold