MacBook Pro 16" - 2,3GHz 8C i9 / 32GB RAM / 1TB SSD / Radeon Pro 5500M / Space Grey

SKU
Z0Y00003N

Nažalost, proizvod koji ste odabrali trenutno nije dostupan. Slanjem Vaše e-mail adrese i klikom na dugme Prijava obavestićemo Vas čim proizvod bude dostupan.

Konfiguracija:

• 2,3GHz Intel 8-Core i9 9. generacije
• Turbo Boost do 4,8GHz
• 32GB 2666MHz DDR4 RAM
• 1TB SSD
• AMD Radeon Pro 5500M sa 4GB GDDR6

 
Nudimo mogućnost plaćanja na rate Saznaj više >

Dostupnost

Staro za novo
Saznaj više >
Besplatna dostava za sve porudžbine vrednosti iznad 3.000 RSD

DETALJI

MacBook Pro 16"

Veliki talenat

MacBook Pro 16

Retina displej veličine 16 inča1

za najbolje iskustvo gledanja.


Procesor do 8 jezgara

za najzahtevnije zadatke.


Do 64GB memorije

za velike fajlove i rad bez zastoja.


Do 8TB SSD prostora2

- najveći kapacitet na prenosnim računarima.


AMD Radeon Pro 5000M grafička kartica

za brzo renderovanje.


Zvučni sistem sa šest zvučnika i mikrofonom studijskog kvaliteta

za dramatični zvuk i čiste audio snimke.

Namenjen svima koji svakodnevno probijaju granice i menjaju svet, novi MacBook Pro je najnapredniji prenosni računar koji je Apple ikad napravio. Dolazi sa spektakularnim Retina displejom od 16 inča, neverovatno brzim procesorima, grafikom nove generacije, najdužim trajanjem baterije od svih MacBook Pro računara, novom Magic Keyboard tastaturom i ogromnim slobodnim prostorom za čuvanje podataka. To je vrhunski profesionalni prenosni računar za vrhunske profesionalce.

Retina displej

Ogroman, prelepi radni prostor.
Za ogroman, prelep posao.

Novi MacBook Pro ima neverovatan Retina displej od 16 inča, najveći ikad napravljen za prenosni Mac računar. Svetlina od 500 nita omogućava spektakularan prikaz najsvetlijih delova slike, neverovatno precizna organizacija čestica tečnog kristala omogućava prikaz dubokih tonova crne boje, a zahvaljujući P3 paleti boja, fotografije i video zapisi su vrlo realni. Gde god se nalaziš, tvoj rad ćeš uvek videti u najboljem svetlu.


 

P3

Paleta boja


Svetlina od

500 nita

Procesor i memorija

Rad brzinom misli.

MacBook Pro od 16 inča donosi do sad neviđene performanse na prenosnom računaru. Zahvaljujući naprednom dizajnu sistema hlađenja, procesor Intel Core i9 sa do 8 jezgara i 16 niti procesorske snage može duže održavati još veće performanse. Radi do 2,1 put brže od 4-jezgrenog MacBook Pro računara.³ Miksovanje muzike sa velikim brojem kanala i efekata, renderovanje 3D modela ili pisanje i testiranje kôda? Sve je brže i efikasnije nego ikad pre.

MacBook Pro 16

Napredni sistem hlađenja omogućava bržu obradu. Toplotna arhitektura MacBook Pro računara je u potpunosti redizajnirana, pa sada koristi veće propelere sa poboljšanim lopaticama ventilatora za optimalan protok vazduha i rebra koja bolje disperzuju toplotu. Zahvaljujući efikasnijem hlađenju, MacBook Pro može podržati i do 12 W više maksimalne održive snage.

MacBook Pro 16

Maksimalno 64 GB DDR4 memorije znači efikasniji multitasking. MacBook Pro od 16 inča koristi brzu DDR4 memoriju od 2666 MHz (do 64 GB) za besprekorne performanse, bez obzira na to da li učitavaš stotine audio semplova, uređuješ slike sa milijardama piksela ili pokrećeš više virtuelnih računara istovremeno.


Do

64GB

DDR4 memorije


Do

4,3 puta

brži od 16 GB4

Grafika

Snaga za stvaranje svetova.

Grafički procesor AMD Radeon Pro serije 5000M pruža do sad najveću grafičku snagu u MacBook Pro računaru. Osnovni model MacBook Pro od 16 inča je više od dva puta brži od osnovnog modela prethodne generacije, što omogućava besprekornu reprodukciju i brži prikaz video snimaka visoke rezolucije.⁵ Zahvaljujući dodatnih 8 GB GDDR6 VRAM-a, dobićeš do 80 % brže performanse prilikom izvršavanja zadatka, kao što je gradiranje boja u aplikaciji DaVinci Resolve, u odnosu na AMD Radeon Pro Vega 20.⁶


Do

2,1 put

brži od AMD Radeon Pro 560X5


Do

8GB

GDDR6 VRAM-a


Propusnost memorije

189GB/s

 


Do

24

računske jedinice

Tastatura

Savršeno igralište za tvoje prste.

Sa MacBook Pro računarom od 16 inča otkrićeš nove nivoe efikasnosti. Nova Magic Keyboard tastatura omogućava još udobnije i preciznije kucanje, zahvaljujući tasterima sa usavršenim scissor mehanizmom i hodom od 1 mm. Touch Bar stavlja moćne prečice u prvi plan, a Touch ID omogućava brzu autentifikaciju. Poseban Escape taster omogućava brzo prebacivanje sa jednog načina rada i prikaza na drugi. Tasteri sa strelicama su raspoređeni u obliku okrenutog slova T i omogućavaju tečniju navigaciju bez obzira na to da li gledaš linije koda, krećeš se po tabelama ili igraš igre.

MacBook Pro 16

Touch Bar. Najpotrebnije komande nalaze se tačno tamo gde trebaju pa štediš vreme i manje kucaš.

MacBook Pro 16

Touch ID. Brza, jednostavna provera autentičnosti za sigurne prijave i kupovine.

MacBook Pro 16

Force Touch trackpad. Ubrzaj tok rada uz Force klik i Multi-Touch.

Audio

Snažniji bas. Bolji mikrofon.

MacBook Pro se daleko i jasno čuje. Sistem šest zvučnika proizvodi široki stereo zvuk koji ispunjava celu prostoriju kao ni jedan prenosni računar do sada. Dvostruki force-cancelling vuferi drastično smanjuju vibracije i pružaju pola oktave niži raspon basa. Uz to, set od tri mikrofona studijskog kvaliteta, koji se mogu porediti sa bilo kojim profesionalnim mikrofonom drugih proizvođača, omogućava snimanje podcast-a ili muzike besprekornog kvaliteta bilo gde.

MacBook Pro 16

Sistem od šest zvučnika sa dvostrukim force-cancelling vuferima.

Set od tri mikrofona studijskog kvaliteta sa visokom rasponom signala u odnosu na šum.

Slobodan prostor

Svi tvoji podaci putuju sa tobom.

MacBook Pro 16

MacBook Pro od 16 inča ima do 8 TB prostora na SSD-u. To je više od bilo kog drugog prenosnog računara, pa sa sobom možeš poneti svoju kompletnu kolekciju fotografija i video snimaka. Tu su i velike brzine koje munjevito učitavaju ogromne datoteke i pokreću profesionalne aplikacije.


Do

8TB

SSD prostora


Do

3,2 GB/s

Brzine sekvencijalnog čitanja7

Baterija

Razmišljaj samo o poslu.

MacBook Pro od 16 inča ima bateriju većeg kapaciteta od bilo kog drugog Apple prenosnog računara. Litijum-polimerska baterija od 100 Wh ne samo što napaja veći displej i isporučuje veću kumulativnu snagu, već omogućava i duže trajanje baterije – do 11 sati surfovanja i gledanja video snimaka u Apple TV aplikaciji putem bežične mreže.⁸ To znači da imaš više vremena za rad između punjenja.


Baterija od

100Wh

 


Dp

11 sati

trajanja baterije

Apple T2 Security čip

Nova generacija bezbednosti.

MacBook Pro 16

MacBook Pro opremljen je Apple T2 Security čipom, drugom generacijom Apple čipa koji tvoj MacBook Pro čini još sigurnijim. Tu je i koprocesor Secure Enclave, osnova sigurnog pokretanja sistema i zaštićenog slobodnog prstora. Čip kombinuje nekoliko kontrolera u jedan, poput kontrolera za upravljanje sistemom, kontrolera zvuka i kontrolera SSD-a.

Thunderbolt 3

Najmoćniji i najsvestraniji ulaz ikad.

Thunderbolt 3 kombinuje neverovatnu propusnu moć sa svestranošću standardnog USB-C ulaza i dostiže brzinu od 40 Gb/s. Samo jedan konektor služi za punjenje uređaja, prenos podataka i kao video izlaz sa dva puta većom propusnom moći od prethodne generacije. MacBook Pro od 16 inča opremljen je sa četiri ulaza, dva sa svake strane, za maksimalnu praktičnost. Postojeće uređaje možeš spojiti pomoću kabla ili adaptera. Osim toga, Thunderbolt 3 je identičan sa svih strana, pa će se savršeno povezati kako god ga okreneš. Korisno, zar ne?


Do

40 Gb/s

Brzina prenosa podataka


Podržava do dva

6K

displeja

MacBook Pro 16
  1. Veličina displeja meri se dijagonalno.
  2. 1 GB = 1 milijarda bajtova, a 1 TB = 1 bilion bajtova. Stvarni formatirani kapacitet je manji.
  3. Testiranje je sproveo Apple u oktobru 2019. na pretprodukcijskim MacBook Pro sistemima od 16" sa 8-jezgrenim procesorima Intel Core i9 od 2,4 GHz i RAM-om od 64 GB, te na MacBook Pro sistemima od 15", spremnim za prodaju, sa 4-jezgrenim procesorima Intel Core i7 od 3,1 GHz i 16 GB RAM-a. Testirano aplikacijom Logic Pro X 10.4.7 na projektu sa 253 kanala na koje je primenjena instanca dodatka Amp Designer. Tokom reprodukcije aktiviran je jedan po jedan kanal dok nije došlo do preopterećenja procesora. Testiranje performansi sprovode se na posebnim računarskim sistemima, a odražavaju približne performanse MacBook Pro računara.
  4. Testiranje je sproveo Apple u oktobru 2019. na pretprodukcijskim MacBook Pro sistemima od 16" sa 8-jezgrenim Intel Core i9 procesorima od 2,4 GHz i 64 GB RAM-a, na pretprodukcijskim MacBook Pro sistemima od 16" sa 8-jezgrenim Intel Core i9 procesorima od 2,4G GHz sa 32 GB RAM-a i na pretprodukcijskim MacBook Pro sistemima od 16" sa 8-jezgrenim Intel Core i9 procesorima od 2,3 GHz sa 16 GB RAM-a. Beta verzija programa Adobe Photoshop 2020 21.0.0 je testirana pomoću datoteke od 12,5 GB i funkcijama rotiranja, poništavanja oštrine maske, automatske boje i skaliranja. Testiranje performansi provode se na posebnim računarskim sistemima, a odražavaju približne performanse MacBook Pro računara.
  5. Testiranje je sproveo Apple u oktobru 2019 na (standardno) pretprodukcijskim MacBook Pro sistemima od 16" sa 8-jezgrenim Intel Core i9 procesorom od 2,3 GHz i grafičkim čipom Radeon Pro 5500M, 4 GB VRAM-a, 16 GB RAM-a i SSD-om od 1 TB, na MacBook Pro sistemima od 15", spremnim za prodaju, sa 8-jezgrenim Intel Core i9 procesorom od 2,3 GHz sa grafičkim čipom Radeon Pro 560X, 4 GB VRAM-a, 16 GB RAM-a i SSD-om od 512 GB, na (opcija koja se može konfigurisati) pretprodukcijskim MacBook Pro sistemima od 16" sa 8-jezgrenim Intel Core i9 procesorom od 2,4 GHz sa grafičkim čipom Radeon Pro 5500M, 8 GB VRAM-a, 64 GB RAM-a i SSD-om od 4 TB te na MacBook Pro sistemima od 15", spremnim za prodaju, sa 8-jezgrenim Intel Core i9 procesorom od 2,4 GHz sa grafičkim čipom Radeon Pro Vega 20, 4 GB VRAM-a, 32 GB RAM-a i SSD-om od 4 TB. Testirano aplikacijom Unity 2018.3.6f1 sa demo-verzijom Book of the Dead pri rezoluciji 1440 x 900. Testiranje performansi sprovode se na posebnim računarskim sistemima, a odražavaju približne performanse MacBook Pro računara.
  6. Testiranje je sproveo Apple u oktobru 2019. na pretprodukcijskim MacBook Pro sistemima od 16" sa 8-jezgrenim Intel Core i9 procesorom od 2,4 GHz sa grafičkim čipom Radeon Pro 5500M sa 8 GB VRAM-a, 64 GB RAM-a i SSD-om od 4 TB te na MacBook Pro sistemima od 15" sa 8-jezgrenim Intel Core i9 procesorom od 2,4 GHz sa grafičkim čipom Radeon Pro Vega 20 sa 4 GB VRAM-a, 32 GB RAM-a i SSD-om od 4 TB. Testirano aplikacijom DaVinci Resolve Studio 16 korišćenjem 10 uobičajenih efekata i UHD projektom trajanja 10 sekundi rezolucije 3840x2160 i 24 sličice u sekundi. Testiranje performansi sprovode se na posebnim računarskim sistemima, a odražavaju približne performanse MacBook Pro računara.
  7. Testiranje je sproveo Apple u oktobru 2019. na pretprodukcijskim MacBook Pro sistemima od 16" sa 8-jezgrenim procesorom Intel Core i9 od 2,4 GHz sa 64 GB RAM-a i SSD-om od 4 TB. Testirano pomoću alata FIO 3.16, zahtevom veličine 1024 kB, testnom datotekom od 150 GB i IO dubine=8. Testiranje performansi sprovode se na posebnim računarskim sistemima, a odražavaju približne performanse MacBook Pro računara.
  8. Testiranje je sproveo Apple u oktobru 2019. na pretprodukcijskim MacBook Pro sistemima od 16" ss 8-jezgrenim procesorom Intel Core i9 od 2,3 GHz sa 16 GB RAM-a i SSD-om od 1 TB. Testom bežičnog povezivanja na internet meri se vek trajanja baterije pri bežičnom pretraživanju 25 popularnih internet stranica uz svetlinu displeja podešenu na 12 klikova od nule ili 75 %. Testiranjem reprodukcije filma u aplikaciji Apple TV meri se vek trajanja baterije pri reprodukciji HD sadržaja od 1080p uz svetlinu displeja podešenu na 12 klikova od nule ili 75 %. Testom u stanju mirovanja meri se viek trajanja baterije tako da se sistem, spojen na bežičnu mrežu i prijavljen na iCloud nalog, i sa svim postavkama sistema na predefinisanim vrednostima, pusti u stanje mirovanja sa otvorenim aplikacijama Safari i Mail. Vek trajanja baterije razlikuje se u odnosu na način upotrebe i konfiguraciju. Dodatne informacije potraži na www.apple.com/batteries.

DODATNE INFORMACIJE

Proizvođač
Apple
Prethodna generacija
No
Boja
Space Gray
Procesor
2.3GHz 8-core 9th-generation Intel Core i9 processor
Turbo Boost
Turbo Boost up to 4.8GHz
Memorija
32 GB
Kapacitet
1TB SSD
Displej
16inch Retina display
Grafika
AMD Radeon Pro 5500M with 4GB of GDDR6 memory
Grafička memorija
4 GB GDDR6
Thunderbolt
4x Thunderbolt 3 (USB-C)