MacBook Air
Opet lakši. Opet bolji.

PROMO

MacBook Air 13"
128GB SSD

 • 1,8GHz dual-core i5
 • Turbo Boost do 2,9 GHz
 • 128GB SSD
 • 8 GB 1600MHz LPDDR3
 • Intel HD Graphics 6000
 • 13,3" širokougaoni displej sa pozadinskim LED osvetljenjem
 • Rezolucija 1440 × 900 piksela


125.900 RSD

109.900 RSD

Izaberite boju

NOVO

MacBook Air 13" Retina
128GB SSD

 • 1,6GHz dual-core i5
 • Turbo Boost do 3,6 GHz
 • 128GB SSD
 • 8 GB 2133MHz LPDDR3
 • Intel UHD Graphics 617
 • 13,3" IPS displej sa pozadinskim LED osvetljenjem
 • Rezolucija 2560 × 1600 piksela
 • Touch ID
 • Dva Thunderbolt 3 ulaza

171.500 RSD


171.500 RSD


171.500 RSD

Izaberite boju

NOVO

MacBook Air 13" Retina
256GB SSD

 • 1,6GHz dual-core i5
 • Turbo Boost do 3,6 GHz
 • 256GB SSD
 • 8 GB 2133MHz LPDDR3
 • Intel UHD Graphics 617
 • 13,3" IPS displej sa pozadinskim LED osvetljenjem
 • Rezolucija 2560 × 1600 piksela
 • Touch ID
 • Dva Thunderbolt 3 ulaza

205.300 RSD


205.300 RSD


205.300 RSD

Izaberite boju

Opet lakši. Opet bolji.
Najpopularniji Mac će te naterati te da se ponovo zaljubiš u njega. Dostupan u Silver, Space Gray i Gold boji, novi, tanji i lakši MacBook Air ima prelep Retina ekran, Touch ID, tastaturu najnovije generacije i Force Touch trackpad. Njegovo legendarno kućište napravljeno je od 100% recikliranog aluminijuma, što ga čini najzelenijim Mac računarom ikad.1 Zahvaljujući celodnevnom trajanju baterije, MacBook Air je tvoj savršen prenosni računar.
Retina ekran
Velika premijera
četiri miliona piksela.
Uz četiri puta više piksela od HD ekrana, ono što vidiš na ekranu je bukvalno zapanjujuće. Slike su još detaljnije i realističnije. Tekst je toliko oštar i jasan da ti se čini kao da dokumenta, mejlove i web stranice čitaš sa papira. Uz 48% više boja nego kod prethodne generacije, sve što vidiš je bogatije i živopisnije. Staklo ekrana prostire se do same ivice kućišta, što ivice čini 50% tanjim nego pre. Tako da se možeš fokusirati samo na ono što ti je na ekranu. I u tome ćeš zaista uživati.
13,3”
Retina ekran visoke rezolucije
48%
više boja od prethodne generacije
Kristalno čist tekst
Touch ID
Tvoj otisak prsta je tvoja lozinka.
Napredna sigurnost i praktičnost Touch ID-a sada su ugrađene i u MacBook Air. Samo stavi prst na Touch ID senzor i — u trenu — tvoj Mac se otključava. Pomoću otiska prsta takođe možeš brzo pristupiti zaključanim dokumentima, beleškama i postavkama sistema, bez unošenja još jedne lozinke.
Brzo otključaj svoj Mac bez upisivanja lozinke
U trenu proveri autentičnost dokumenata zaštićenih lozinkom
Apple T2 Security chip
MacBook Air ima Apple T2 Security Chip — drugu generaciju silikonskog čipa za Mac računare, koje je Apple posebno dizajnirao u svrhu dodatne sigurnosti. Kad upotrebiš Touch ID da otključaš svoj Mac ili proveriš autentičnost dokumenata, tvoji podaci ostaju sigurni. A uz paralelno šifrovanje podataka, svi tvoji podaci sačuvani na SSD-u, se automatski i u potpunosti čuvaju od neželjenih pogleda.
Tastatura
Redizajnirana od A do Š.
MacBook Air-ova tastatura najnovije generacije sadrži Apple "butterfly" mehanizam koji omogućava četiri puta veću stabilnost tastera od tradicionalnog "scissor" mehanizma, veću brzinu odgovora i udobnije kucanje. Tasteri imaju pojedinačno pozadinsko LED osvetljenje sa senzorom okolnog svetla, što ti pomaže pri kucanju u slabo osvetljenom okruženju.
Precizniji, stabilniji
tasteri
Force Touch Trackpad
Force Touch trackpad ti omogućava različite načine interakcije sa Mac-om na osnovu suptilnih razlika u pritisku. Gde god da klikneš na trackpad-u, imaćeš preciznu kontrolu i ujednačen odgovor, kao i dovoljno prostora za Multi-Touch pokrete poput spajanja prstiju i zumiranja.
Više prostora za Multi-Touch pokrete
Performanse
Celodnevni višenamenski prenosni računar.
Iako je težak samo 1,25 kg, novi MacBook Air nije slab. Procesor Intel Core i5 osme generacije spreman je za sve tvoje dnevne aktivnosti, od čitanja mailova i surfovanja internetom, pa do pravljenja Keynote prezentacija ili montiranja video snimaka u iMovie aplikaciji. Do 16 GB memorije dovoljno je za neometan rad, čak i kad je otvoreno više aplikacija, dok ti SSD prostor za čuvanje podataka do 1,5 TB omogućava pokretanje aplikacija u trenu i pruža puno prostora za sva tvoja dokumenta, fotografije i video snimke.

Do
16 GB
memorije
Do
1,5 TB
SSD prostora za čuvanje podataka
-
1,25 kg
lagan
Procesor Intel Core i5 8. generacije
Najnaprednije bežične tehnologije: 802.11ac Wi‑Fi i Bluetooth 4.2
Samo
15,6 mm
tanak
Vek trajanja baterije
Sa baterijom koja traje do 12 sati, tvoj MacBook Air ima snage za ceo dan. Proveravaj mejlove, surfuj internetom, kupuj online, pravi dokumenta, gledaj video snimke, pravi komplikovane tabele — i sve to bez priključivanja na struju. Letiš preko Atlantika? Spremi filmove, jer je MacBook Air spreman za reprodukciju i do 13 sati — non-stop.2
Thunderbolt 3
Jedan za sve. Puta dva.
Thunderbolt 3 je kombinacija visoke propusne moći i velike svestranosti industrijskog standarda USB‑C u jednom zajedničkom univerzalnom priključku — a MacBook Air ih ima dva. Thunderbolt 3 integriše prenos podataka, punjenje i video izlaz u jedan priključak, što pruža propusnu moć do 40 Gb/s, dvostruko veću od Thunderbolta 2. Postojeće uređaje možeš spojiti pomoću kabla ili adaptera. Osim toga, Thunderbolt 3 isti je sa svih strana, pa će se savršeno povezati kako god ga okreneš.
Thunderbolt 3 (USB‑C)
Punjenje
Displeji
Čuvanje podataka
Uređaji
Zvučnici i kamera
Jasno i glasno.
Uz najnovije tehnike obrade i uređivanja zvuka, MacBook Air zvuči bolje nego ikad pre. Stereo zvučnici daju dvostruko jači bas i 25% su glasniji od prethodne generacije. Širi stereo stvara očaravajući audio doživljaj pri slušanju muzike ili gledanju filmova. FaceTime kamera visoke rezolucije omogućava tvojim prijateljima i članovima porodice da te vide kristalno jasno. Kombinacija tri mikrofona preciznije beleži tvoj glas prilikom FaceTime poziva ili diktiranja.
2x jači bas za puniji zvuk većeg raspona
25%
glasniji od prethodne generacije
Kombinacija od tri mikrofona preciznije beleži tvoj glas
FaceTime HD kamera za pojedinačne ili grupne pozive
Materijali
Prvi Mac računar napravljen od 100% recikliranog aluminijuma.
Apple predstavlja novu aluminijumsku leguru koja pruža istu snagu, izdržljivost i besprekornu završnu obradu — bez potrebe vađenja novog aluminijuma iz zemlje. Proizvodi se od čestica otpadnog aluminijuma koji je obrađen na atomskom nivou. Rezultat je kućište koje je neverovatno atraktivno i snažno, baš poput svih ostalih Apple kućišta. Pri tom je i najzeleniji Mac ikad napravljen.1
47%
niža emisija ugljenika u odnosu na prethodnu generaciju3
Aluminijum serije 6000 za snagu i izdržljivost
macOS
Jednostavno moćan.
macOS je pokretačka snaga svakog Mac računara. Sa njim možeš raditi stvari koje bi ti s drugim računarima bile nezamislive. To je zato što je macOS osmišljen upravo za hardver na kom radi — i obrnuto. macOS Mojave donosi inovativne novosti inspirisane iskustvom najnaprednijih korisnika, ali prilagođene svima.
Mac + iPhone
Tvoj Mac sarađuje sa tvojim iPhone-om bolje nego bilo koji drugi računar.
Messages
Primaj poruke na Mac i šalji ih sa njega. Sve poruke koje imaš na iPhone-u se prikazuju na tvom Mac-u, tako da su sve tvoje konverzacije uvek ažurne.
Handoff
Počni pisati dokumenta, mejl, tekst, belešku ili nešto drugo na svom Mac-u pa završi na iPhone-u — i obrnuto.
Ugrađene moćne aplikacije.
Svaki Mac dolazi opremljen moćnim aplikacijama za produktivnost i kreativnost. Zato se možeš odmah baciti na posao. Ili na igre.
Safari
Mail
Notes
Reminders
Pages
Calendar
Messages
Photos
GarageBand
iMovie
Numbers
FaceTime
1. Tvrdnja o recikliranom materijalu odnosi se na kućište, a zasnovana je na ispitivanju koje je sproveo UL LLC.
2. Testiranje je izvršio Apple u oktobru 2018. na MacBook Air sistemima sa 2-jezgrenim procesorom Intel Core i5 radnog takta 1,6 GHz, 8 GB RAM-a i SSD-om od 256 GB. Testom bežičnog povezivanja na internet meri se vek trajanja baterije pri bežičnom pretraživanju 25 popularnih internet stranica uz osvetljenost ekrana postavljenu na 12 klikova od nule ili 75%. Testiranjem reprodukcije iTunes filmova meri se vek trajanja baterije pri reprodukciji HD sadržaja od 1080p uz svetlinu ekrana postavljenu na 12 klikova od nule ili 75 %. Testom u stanju mirovanja meri se vek trajanja baterije tako da se sistem, spojen na bežičnu mrežu i prijavljen na iCloud nalog, te sa svim podešavanjima sistema na predefinisanim vrednostima, pusti u stanje mirovanja sa otvorenim aplikacijama Safari i Mail. Vek trajanja baterije razlikuje se obzirom na način upotrebe i konfiguraciju. Dodatne informacije potraži na www.apple.com/batteries.
3. Ukupne emisije gasova od 176 kg CO2e zasnovane su na proceni životnog veka trajanja.