iSTYLE ONLINE PRODAVNICA

Kao i u svakoj prodavnici, slobodno razgledajte i upoznajte proizvode - bez obaveze kupovine. Ukoliko se odlučite za kupovinu bilo kog proizvoda, najvažnije je znati da kupovinu u našoj prodavnici obavljate na siguran način, bez ikakvog rizika za Vas i bez mogućnosti zloupotrebe podataka.

OSNOVNI POJMOVI

U smislu ovih Opštih uslova, Kupac je fizičko ili pravno lice koje naručuje ili plaća uslugu dostave proizvoda posredstvom internet stranice iSTYLE Stores d.o.o., Bulevar Mihajla Pupina br 4, 11070 Novi Beograd, (u daljem tekstu iSTYLE).

Ako su u podacima o Kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se Kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlašćenom osobom Kupca. Kupcem se smatra osoba koja poručuje i plaća proizvod, a Primaocem se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe Kupca.

LIČNI PODACI I POSLOVNA SPOSOBNOST

Prihvatanjem Opštih uslova Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban, te da ne postoje nikakve poznate prepreke u poručivanju i kupovini proizvoda od iSTYLE-a, tj. za kupovinu putem online prodavnice.

iSTYLE u skladu sa izjavom o privatnosti i sigurnosti podataka prikuplja samo osnovne podatke koji su nužni za ispunjavanje obaveza. Kako bi porudžbina bila važeća, osoba koja popunjava porudžbinu mora biti starija od 18 godina.

PORUČIVANJE I KUPOVINA

Proizvodi se poručuju odabirom, korišćenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može poručiti i kupiti proizvod kao registrovani ili kao neregistrovani korisnik.

ulaćanje poručenih proizvoda moguće je obaviti na sledeće načine:

  • platnim karticama
  • e-bankingom
  • opštom uplatnicom
  • pouzećem

Porudžbina se smatra primljenom:

  • u slučaju plaćanja platnim karticama, e-bankingom, opštom uplatom – u trenutku kada iSTYLE elektronskim putem primi evidentiranu uplatu

U trenutku kada porudžbina bude primljena, iSTYLE će elektronskim putem u obliku e-maila obavestiti Kupca o tome da je porudžbina primljena odnosno da je proizvod poručen. Ako poručeni proizvod nije raspoloživ na zalihama, iSTYLE će obavestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ i da će ga izvesti o roku u kojem je proizvod dobavljiv.

Ako je proizvod poručen, a kao način plaćanja odabran e-banking ili opšta uplata, iSTYLE se obavezuje da izvrši rezervisanje proizvoda na zalihama u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primanja porudžbine, iSTYLE ne garantuje raspoloživost proizvoda.

KUPOVINA

Postupak je vrlo jednostavan i sastoji se od samo nekoliko koraka. Imate mogućnost izbora željenih proizvoda, kao i dodavanja odgovarajućih povezanih proizvoda. Nakon odabira možete videti pregled čitave porudžbine sa cenama i porezom, sa podacima o načinu plaćanja i dostave. Poslednji korak predstavlja slanje konačne porudžbine.

U svakom trenutku, pre konačnog slanja, Vašu porudžbinu možete menjati, povećati ili smanjiti, dodati bilo koji proizvod ili odustati od celokupne porudžbine. Kada pošaljete konačnu porudžbinu, na Vašu e-mail adresu stići će automatski i potvrda porudžbine sa svim bitnim elementima, za Vašu ličnu evidenciju.

CENE

Cene su aktivne za važeću porudžbinu kakve jesu u vreme dostavljanja porudžbine.

Cene u pregledima proizvoda ne sadrže troškove dostave, ali uključuju PDV. Moguće su greške u izraženim cenama na sajtu.

REGISTRACIJA KORISNIKA

Tokom biranja proizvoda, a pre slanja Vaše prve porudžbine morate se registrovati kao korisnik naše prodavnice. Korisnici koji se nisu registrovali mogu pregledati proizvode, i mogu takođe kreirati porudžbinu bez registracije ukoliko to ne žele.

Unos podataka za korisnika naše online prodavnice je kratak i jednostavan. Unos Vaših korisičkih podataka obavljate samo jednom, prilikom prve kupovine ili prilikom prvog kreiranja korisničkog naloga, a za svaku kasniju prijavu kao korisnik ove prodavnice trebate samo korisničko ime (vaš unapred postavljeni e-mail) i šifru (podatak koji korisnik sam određuje u postupku unosa svojih podataka). Sve svoje podatke koje ste uneli prilikom kreiranja korisničkog naloga možete naknadno menjati.

Ukoliko ste zaboravili svoju šifru ili ste naišli na problem ili nejasnoću, javite nam se e-mail porukom na adresu store@istyle.rs.

PRAVO POTROŠAČA NA ODUSTANAK OD UGOVORA

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana.

Kod ugovora o prodaji robe, rok od 14 dana računa se od trenutka kada roba dospe u državinu potrošača, odnosno trećeg lica koje je odredio potrošač, a koje nije prevoznik.

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu, odnosno izvan poslovnih prostorija ili na drugi nedvosmislen način. Obrazac možete preuzeti putem sledećeg linka.

Izjava o odustanku od ugovora kod ugovora na daljinu i ugovora koji se zaključuju izvan poslovnih prostorija smatra se blagovremenom ukoliko je poslata trgovcu u roku iz stava 1. ovog člana.

U ovom roku to može uraditi bez ikakvog objašnjenja i tražiti da zameni za drugi artikal, uz doplatu, ili da zahteva povrat novca. Kupac nas o ovom obaveštava slanjem e-maila na store@istyle.rs.

Ukoliko kupac vraća artikal koji je dobio putem kurirske službe, zakonski rok je 14 dana od prijema robe od kurira. U tom roku kupac se upućuje na slanje kupljenog artikla u naš servis u Beogradu (iSTYLE Servis, Bul. Mihajla Pupina 4, SC Ušće III sprat, 11070 Novi Beograd). Kupac na ovu adresu treba poslati:

  • Artikal koji vraća
  • Kopiju računa
  • Obrazac za odustanak od ugovora (preuzimanje moguće putem sledećeg linka)

Po prijemu ovako poslate robe, naša služba će vas obavestiti o načinu rešavanja reklamacije.

Ukoliko Vam je pošiljka stigla oštećena, neophodno je da u roku od 24 sata kontaktirate kurirsku službu koja je isporučila paket, kako bi napravili zapisnik. Ukoliko je roba stigla neoštećena, ali je neispravna, molili bismo da nam pošaljete mejl na adresu store@istyle.rs.

U svakom trenutku pre realizacije porudžbenice, možete prekinuti saradnju sa nama, a obavestićete nas tako što ćete nam dostaviti formular za jednostrani raskid ugovora koji je dostupan na sledećem linku.

ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA O TRANSAKCIJI

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

POVRAĆAJ SREDSTAVA

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, iSTYLE Stores je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.