iMac 21,5"

SKU
MMQA2RS

Nažalost, proizvod koji ste odabrali trenutno nije dostupan. Slanjem Vaše e-mail adrese i klikom na dugme Prijava obavestićemo Vas čim proizvod bude dostupan.

175.200 RSD

Izabrana konfiguracija
   
  Nudimo mogućnost plaćanja na rate Saznaj više >

  Dostupnost

  Staro za novo
  Saznaj više >
  Besplatna dostava za sve porudžbine vrednosti iznad 3.000 RSD

  DETALJI

  iMac
  Vizija desktop računara.
  Jasnija nego ikad.
  Desktop računar čije korišćenje predstavlja snažno i neponovljivo iskustvo. To je ideja koja stoji iza novog iMac-a. Ideja koja je danas jača nego ikad. Novi iMac je opremljen potpuno novim procesorima, najnovijim grafičkim tehnologijama, inovativnom memorijom i boljom širokopojasnom vezom. To se najbolje vidi na najsvetlijem i najživopisnijem Retina ekranu, kakav nijedan iMac nije imao do sada. To je i razlog zašto te svaki put kad ga upališ čeka sjajan, neponovljiv doživljaj.
  Performanse
  Mislite brzo.
  I mi smo.
  Poboljšane performanse
  Brži i moćniji nego ikad, iMac je sad opremljen procesorima Intel Core i5 i i7 sedme generacije i najnovijom grafikom odličnih performansi. I prostor za čuvanje podataka je postao bolji, zahvaljujući brzom i prostranom Fusion Drive-u, koji je sada dostupan u standardnim konfiguracijama oba Retina modela, od 27 i 21,5 inča. Na iMac-u možeš da radiš sve ono što voliš. I to maksimalnom brzinom.
  Grafika koja oduzima dah.
  iMac poseduje moćnu novu grafiku Radeon Pro 500 serije, koja sve što vidiš na ekranu pretvara u pravi spektakl. 27-inčni iMac sa 5K Retina ekranom ima do 8 GB namenskog VRAM-a, a 21,5-inčni iMac sa Retina 4K ekranom do 4 GB. Oba pružaju vizuelne efekte i 3D grafiku prepunu sirove snage u njenom najčistijem obliku. Pored toga, tu su i napredne mogućnosti uređivanja video snimaka. U programu Final Cut Pro X sada možeš uređivati projekte snimljene sa više kamera, i to na do pet istovremenih streamova u punoj 4K video rezoluciji.
  Kada želiš brže.
  U svakom iMac-u se nalazi sasvim nov procesor Intel Core sedme generacije. Zato nijedan iMac dosad nije bio brži — 27-inčni model sada ima procesor radnog takta do 4,2 GHz, a 21,5-inčni model do 3,6 GHz. Turbo Boost ti osigurava još više energije za aplikacije koje zahtevaju puno procesorske snage, kao što su Logic Pro ili Final Cut Pro. Sve se to odvija u pozadini, ali razliku ćeš videti i osetiti na sve strane.
  Do
  4,5 GHz
  Turbo Boost na 27 inčnim modelima
  Do
  4,2 GHz
  Turbo Boost na 21,5 inčnim modelima
  Čuvanje podataka. Brzinom svetlosti, neverovatno pametno.
  Za čuvanje podataka je važan prostor, ali i brzina. Fusion Drive donosi najbolje u oba aspekta. Aplikacije i datoteke koje najčešće koristiš automatski se čuvaju u brzom flash-u, a sve ostalo se premešta na hard disk velikog kapaciteta. Od paljenja računara, preko pokretanja aplikacija do prebacivanja fotografija, sa Fusion Drive-om je sve puno brže i delotvornije.
  Do
  50%
  brži SSD4
  Do
  3 TB
  Fusion Drive5
  iMac je zakoračio u virtuelnu stvarnost.
  Virtuelna stvarnost je napokon došla na iMac, i to odmah uz mogućnost uređivanja video snimaka od 360° u aplikacijama kao što je Final Cut Pro i stvaranja vrhunskih 3D VR sadržaja.6
  Retina ekran
  Retina u punom sjaju.
  Sjajnije. Sa još više boja.
  Retina ekran na novom iMac-u je živopisniji nego ikad. Sa milijardu boja i svetlinom od 500 nita, grafika bukvalno iskače iz ekrana u sasvim novom svetlu. Gustina piksela je tako visoka, da ih pojedinačno nećeš prepoznati ni iz najveće blizine. Tekst je toliko oštar i jasan da će tvoji mejlovi i dokumenta izgledati elegantnije nego ikad. To je jednostavno najbolji Mac Retina ekran ikad.
  Do 43%
  svetliji od prethodnih modela
  1milijarda
  boja
  Boja koju snimiš je boja koju vidiš.
  Svet je pun spektakularnih boja, a iMac ih prikazuje do zapanjujućih detalja. Retina ekran koristi P3 boju, koja predstavlja napredak u odnosu na standardno belo LED svetlo u poređenju sa zeleno-crvenim fosfornim LED svetlima. Sve tri boje — crvena, zelena i plava — ravnomernije su zastupljene, pa se stvarne boje prikazuju uravnoteženije i preciznije.
  Povezanost
  Thunderbolt 3.
  Za nove, moćne konekcije.
  Dvostruko veća brzina i propusnost nego kod prethodne generacije.
  Dva Thunderbolt 3 (USB‑C) priključka su standardni na svim iMac modelima, a svaki omogućava prenos podataka brzine do 40 GB/s na spoljnje diskove i kamere, kao i dvostruku propusnost prilikom reprodukcije video snimaka i povezanog ekrana. Četiri USB 3 priključka pružaju veliki broj mogućnosti za povezivanje perifernih uređaja, uključujući štampač, iPhone, flash drive i još mnogo toga. Ultra brzi Wi‑Fi sa trostrukim protokom podataka i Bluetooth 4.2 bežična tehnologija u trenutku ćete povezati sa omiljenim sadržajima.
  Proširi se. Pokaži se.
  Thunderbolt 3 omogućava da fantastičnom ekranu koji imaš na svom iMac-u dodaš još jedan 5K ekran. Druga opcija je da priključiš dva 4K ekrana i istovremeno prikazuješ više od 32 miliona piksela.
  Jedan 5K ekran
  Dva 4K ekrana
  Dizajn
  I sve to u samo
  5 milimetara.
  Legendarni dizajn. Inovativni inženjering. Definicija moderne umetnosti.
  iMac je oduvek predstavljao vrhunsku kombinaciju dizajna i funkcionalnosti: sveobuhvatni računar kod kog su svi delovi — ekran, procesor, grafička, memorijski prostor, memorija i još mnogo toga — upakovani u jednostavno, elegantno kućište. Novi iMac ima dosad najnapredniji i najsjajniji ekran koji smo ikad dizajnirali za jedan desktop računar i prepun je novih tehnologija koje snagu i performanse podižu na sasvim nov nivo. A na ivicama je i dalje tanak samo 5 mm.
  Ekran
  1,4 mm
  tanak
  Kućište
  5 mm
  tanko na ivicama
  Apple dodatna oprema
  Punjiva.
  Neverovatna.
  Novi Magic Keyboard sa Numeric Keypad-om čini kucanje, uređivanje tabela i navigaciju po profesionalnim aplikacijama vrlo lakim. Zajedno sa Magic Mouse 2 mišem ili Magic Trackpad-om 2, na iMac-u radi poput magije.
  Magic Keyboard sa Numeric Keypad-om
  Bilo da radiš ili se igraš, novi Magic Keyboard sa Numeric Keypad-om čini sve jednostavnije nego ikad.
  Magic Keyboard
  Elegantnog, tankog profila, oblikovana sa ciljem da bude izuzetno stabilna za udobno i precizno kucanje.
  Magic Mouse 2
  Kompaktno kućište omogućava ovom Multi-Touch mišu da neometano i glatko klizi, što ćeš odmah osetiti pod rukom.
  Magic Trackpad 2
  Force Touch tehnologija omogućava ti da na velikoj površini klikneš gde god želiš i sa malo jačim pritiskom uradiš mnogo više.
  macOS
  Ono što čini Mac jedinstvenim.
  macOS je pokretačka snaga svakog Mac-a, a macOS High Sierra donosi na tvoj Mac nove, napredne tehnologije i poboljšane mogućnosti. To je macOS na najvišem nivou.

  DODATNE INFORMACIJE

  Proizvođač
  Apple
  Prethodna generacija
  No
  Boja
  Silver
  Procesor
  2.3 GHz dual-core i5
  Turbo Boost
  Turbo Boost up to 3.6GHz
  Memorija
  8GB of 2133MHz LPDDR3 onboard memory
  Kapacitet
  1 TB HDD
  Displej
  21.5"
  Rezolucija
  1920 x 1080
  Wi-Fi
  802.11n Wi-Fi
  Bluetooth
  Bluetooth 4.2 wireless technology
  Thunderbolt
  2x Thunderbolt 3 (USB-C)