MacBook Air Retina 128GB Silver

SKU
MVFK2RS

Nažalost, proizvod koji ste odabrali trenutno nije dostupan. Slanjem Vaše e-mail adrese i klikom na dugme Prijava obavestićemo Vas čim proizvod bude dostupan.

139.900 RSD

Izabrana konfiguracija
   
  Nudimo mogućnost plaćanja na rate Saznaj više >

  Dostupnost

  Staro za novo
  Saznaj više >
  Besplatna dostava za sve porudžbine

  DETALJI

  Opet lakši. Opet bolji.
  Najpopularniji Mac će te naterati te da se ponovo zaljubiš u njega. Dostupan u Silver, Space Gray i Gold boji, novi, tanji i lakši MacBook Air ima prelep Retina ekran sa True Tone tehnologijom, Touch ID, tastaturu najnovije generacije i Force Touch trackpad. Njegovo legendarno kućište napravljeno je od 100% recikliranog aluminijuma, što ga čini najzelenijim Mac računarom ikad.1 Zahvaljujući celodnevnom trajanju baterije, MacBook Air je tvoj savršen prenosni računar.
  Retina ekran
  Velika premijera
  četiri miliona piksela.
  Sa rezolucijom od 2560 x 1600 i više od 4 miliona piksela, ono što vidiš na ekranu je zaista zapanjujuće. Slike su detaljnije i realističnije. Tekst je oštar i kristalno jasan. True Tone tehnologija automatski prilagođava belu tačku ekrana kako bi odgovarala temperaturi boje okruženja, pa internet stranice i mejlovi izgledaju kao da su odštampani na papiru. Uz 48% više boja nego kod prethodne generacije, sve što vidiš je bogatije i živopisnije. Staklo ekrana prostire se do ivice kućišta, pa su one 50% tanje nego pre. Zato se možeš fokusirati samo na ono što ti je na ekranu, i u tome ćeš zaista uživati.
  13,3”
  Retina ekran visoke rezolucije
  True Tone
  tehnologija
  48%
  više boja od prethodne generacije
  Kristalno čist tekst
  Touch ID
  Tvoj otisak prsta je tvoja lozinka.
  Napredna sigurnost i praktičnost Touch ID-a sada su ugrađene i u MacBook Air. Samo stavi prst na Touch ID senzor i — u trenu — tvoj Mac se otključava. Pomoću otiska prsta takođe možeš brzo pristupiti zaključanim dokumentima, beleškama i postavkama sistema, bez unošenja još jedne lozinke.
  Brzo otključaj svoj Mac bez upisivanja lozinke
  U trenu proveri autentičnost dokumenata zaštićenih lozinkom
  Apple T2 Security chip
  MacBook Air ima Apple T2 Security Chip — drugu generaciju silikonskog čipa za Mac računare, koje je Apple posebno dizajnirao u svrhu dodatne sigurnosti. Kad upotrebiš Touch ID da otključaš svoj Mac ili proveriš autentičnost dokumenata, tvoji podaci ostaju sigurni. A uz paralelno šifrovanje podataka, svi tvoji podaci sačuvani na SSD-u, se automatski i u potpunosti čuvaju od neželjenih pogleda.
  Tastatura
  Redizajnirana od A do Š.
  MacBook Air-ova tastatura najnovije generacije sadrži Apple "butterfly" mehanizam koji omogućava četiri puta veću stabilnost tastera od tradicionalnog "scissor" mehanizma, veću brzinu odgovora i udobnije kucanje. Tasteri imaju pojedinačno pozadinsko LED osvetljenje sa senzorom okolnog svetla, što ti pomaže pri kucanju u slabo osvetljenom okruženju.
  Precizniji, stabilniji
  tasteri
  Force Touch Trackpad
  Force Touch trackpad ti omogućava različite načine interakcije sa Mac-om na osnovu suptilnih razlika u pritisku. Gde god da klikneš na trackpad-u, imaćeš preciznu kontrolu i ujednačen odgovor, kao i dovoljno prostora za Multi-Touch pokrete poput spajanja prstiju i zumiranja.
  Više prostora za Multi-Touch pokrete
  Performanse
  Celodnevni višenamenski prenosni računar.
  Iako je težak samo 1,25 kg, novi MacBook Air nije slab. Procesor Intel Core i5 osme generacije spreman je za sve tvoje dnevne aktivnosti, od čitanja mailova i surfovanja internetom, pa do pravljenja Keynote prezentacija ili montiranja video snimaka u iMovie aplikaciji. Do 16 GB memorije dovoljno je za neometan rad, čak i kad je otvoreno više aplikacija, dok ti SSD prostor za čuvanje podataka do 1,5 TB omogućava pokretanje aplikacija u trenu i pruža puno prostora za sva tvoja dokumenta, fotografije i video snimke.

  Do
  16 GB
  memorije
  Do
  1,5 TB
  SSD prostora za čuvanje podataka
  -
  1,25 kg
  lagan
  Procesor Intel Core i5 8. generacije
  Najnaprednije bežične tehnologije: 802.11ac Wi‑Fi i Bluetooth 4.2
  Samo
  15,6 mm
  tanak
  Vek trajanja baterije
  Sa baterijom koja traje do 12 sati, tvoj MacBook Air ima snage za ceo dan. Proveravaj mejlove, surfuj internetom, kupuj online, pravi dokumenta, gledaj video snimke, pravi komplikovane tabele — i sve to bez priključivanja na struju. Letiš preko Atlantika? Spremi filmove, jer je MacBook Air spreman za reprodukciju i do 13 sati — non-stop.2
  Thunderbolt 3
  Jedan za sve. Puta dva.
  Thunderbolt 3 je kombinacija visoke propusne moći i velike svestranosti industrijskog standarda USB‑C u jednom zajedničkom univerzalnom priključku — a MacBook Air ih ima dva. Thunderbolt 3 integriše prenos podataka, punjenje i video izlaz u jedan priključak, što pruža propusnu moć do 40 Gb/s, dvostruko veću od Thunderbolta 2. Postojeće uređaje možeš spojiti pomoću kabla ili adaptera. Osim toga, Thunderbolt 3 isti je sa svih strana, pa će se savršeno povezati kako god ga okreneš.
  Thunderbolt 3 (USB‑C)
  Punjenje
  Displeji
  Čuvanje podataka
  Uređaji
  Zvučnici i kamera
  Jasno i glasno.
  Uz najnovije tehnike obrade i uređivanja zvuka, MacBook Air zvuči bolje nego ikad pre. Stereo zvučnici daju dvostruko jači bas i 25% su glasniji od prethodne generacije. Širi stereo stvara očaravajući audio doživljaj pri slušanju muzike ili gledanju filmova. FaceTime kamera visoke rezolucije omogućava tvojim prijateljima i članovima porodice da te vide kristalno jasno. Kombinacija tri mikrofona preciznije beleži tvoj glas prilikom FaceTime poziva ili diktiranja.
  2x jači bas za puniji zvuk većeg raspona
  25%
  glasniji od prethodne generacije
  Kombinacija od tri mikrofona preciznije beleži tvoj glas
  FaceTime HD kamera za pojedinačne ili grupne pozive
  Materijali
  Prvi Mac računar napravljen od 100% recikliranog aluminijuma.
  Apple predstavlja novu aluminijumsku leguru koja pruža istu snagu, izdržljivost i besprekornu završnu obradu — bez potrebe vađenja novog aluminijuma iz zemlje. Proizvodi se od čestica otpadnog aluminijuma koji je obrađen na atomskom nivou. Rezultat je kućište koje je neverovatno atraktivno i snažno, baš poput svih ostalih Apple kućišta. Pri tom je i najzeleniji Mac ikad napravljen.1
  47%
  niža emisija ugljenika u odnosu na prethodnu generaciju3
  Aluminijum serije 6000 za snagu i izdržljivost
  macOS
  Jednostavno moćan.
  macOS je pokretačka snaga svakog Mac računara. Sa njim možeš raditi stvari koje bi ti s drugim računarima bile nezamislive. To je zato što je macOS osmišljen upravo za hardver na kom radi — i obrnuto. macOS Mojave donosi inovativne novosti inspirisane iskustvom najnaprednijih korisnika, ali prilagođene svima.
  Mac + iPhone
  Tvoj Mac sarađuje sa tvojim iPhone-om bolje nego bilo koji drugi računar.
  Messages
  Primaj poruke na Mac i šalji ih sa njega. Sve poruke koje imaš na iPhone-u se prikazuju na tvom Mac-u, tako da su sve tvoje konverzacije uvek ažurne.
  Handoff
  Počni pisati dokumenta, mejl, tekst, belešku ili nešto drugo na svom Mac-u pa završi na iPhone-u — i obrnuto.
  Ugrađene moćne aplikacije.
  Svaki Mac dolazi opremljen moćnim aplikacijama za produktivnost i kreativnost. Zato se možeš odmah baciti na posao. Ili na igre.
  Safari
  Mail
  Notes
  Reminders
  Pages
  Calendar
  Messages
  Photos
  GarageBand
  iMovie
  Numbers
  FaceTime
  1. Tvrdnja o recikliranom materijalu odnosi se na kućište, a zasnovana je na ispitivanju koje je sproveo UL LLC.
  2. Testiranje je izvršio Apple u oktobru 2018. na MacBook Air sistemima sa 2-jezgrenim procesorom Intel Core i5 radnog takta 1,6 GHz, 8 GB RAM-a i SSD-om od 256 GB. Testom bežičnog povezivanja na internet meri se vek trajanja baterije pri bežičnom pretraživanju 25 popularnih internet stranica uz osvetljenost ekrana postavljenu na 12 klikova od nule ili 75%. Testiranjem reprodukcije iTunes filmova meri se vek trajanja baterije pri reprodukciji HD sadržaja od 1080p uz svetlinu ekrana postavljenu na 12 klikova od nule ili 75 %. Testom u stanju mirovanja meri se vek trajanja baterije tako da se sistem, spojen na bežičnu mrežu i prijavljen na iCloud nalog, te sa svim podešavanjima sistema na predefinisanim vrednostima, pusti u stanje mirovanja sa otvorenim aplikacijama Safari i Mail. Vek trajanja baterije razlikuje se obzirom na način upotrebe i konfiguraciju. Dodatne informacije potraži na www.apple.com/batteries.
  3. Ukupne emisije gasova od 176 kg CO2e zasnovane su na proceni životnog veka trajanja.

  DODATNE INFORMACIJE

  Proizvođač
  Apple
  Težina
  0.0000
  Prethodna generacija
  No
  Boja
  Silver
  Procesor
  1.6 GHz dual-core i5
  Turbo Boost
  Turbo Boost up to 3.6GHz
  Memorija
  8GB of 1866MHz LPDDR3 onboard memory
  Kapacitet
  128GB PCIe-Based Flash Storage
  Displej
  13inch Retina display
  Rezolucija
  2560 x 1600
  Grafika
  Intel UHD Graphics 617
  Optički pogon
  No
  Wi-Fi
  802.11ac Wi-Fi
  Bluetooth
  Bluetooth 4.2 wireless technology
  Thunderbolt
  2x Thunderbolt 3 (USB-C)