MacBook Pro 13" - 2,4GHz QC i5 / 16GB RAM / 512GB SSD / Intel Iris Plus 655 / Space Grey

SKU
Z0WR00074

Nažalost, proizvod koji ste odabrali trenutno nije dostupan. Slanjem Vaše e-mail adrese i klikom na dugme Prijava obavestićemo Vas čim proizvod bude dostupan.

Konfiguracija:

• 2,4GHz Intel Quad-Core i5 8. generacije
• Turbo Boost do 4,1GHz
• 16GB 2133MHz LPDDR3 RAM
• 512GB SSD
• Intel Iris Plus Graphics 655

 
Nudimo mogućnost plaćanja na rate Saznaj više >

Dostupnost

Staro za novo
Saznaj više >
Besplatna dostava za sve porudžbine vrednosti iznad 3.000 RSD

DETALJI

MacBook Pro
Nikad jači profesionalac.
-
4-jezgarni, 6-jezgarni, a sada i 8-jezgarni Intel procesori.
-
Do 32 GB memorije za rad u više profesionalnih aplikacija istovremeno.
-
Spektakularan Retina ekran sa True Tone tehnologijom.
-
Touch Bar i Touch ID za veću produktivnost.
Performanse
Sa velikom snagom dolaze i velike mogućnosti.
MacBook Pro pomera granice praktičnosti i snage jednog prenosnog računara. Tu su procesori i memorije visokih performansi, napredna grafika, munjevito brzo čuvanje podataka i još mnogo toga. Gde god da te inspiracija odvede, sa njim ćeš stići brže nego ikad.
Intelov procesor do
8 jezgara
Turbo Boost do
5,0GHz
Do
32GB/s
memorije
SSD brzine čitanja do
3,2GB/s
Procesor
Više snage u svakom jezgru.
MacBook Pro sa najnovijom generacijom Intel Core procesora doseže potpuno nov nivo računarskih performansi. 15-inčni model sada ima 8-jezgarni Intel Core i9 procesor devete generacije koji ostvaruje brzine Turbo Boost-a do 5,0 GHz. To aplikacijama za 3D grafiku, kao što je Autodesk Maya, omogućava 40% brže renderovanje u poređenju sa 6-jezgarnim procesorom prethodne generacije i do 2 puta brže renderovanje od 4-jezgarnog procesora. Novi 4-jezgarni procesor osme generacije u 13-inčom MacBook Pro-u čini ga spremnim za rešavanje i najtežih zadataka poput kompajliranja koda, renderovanja 3D modela, dodavanja specijalnih efekata, montaže audio zapisa ili kodiranja video zapisa koje sada obavlja brže nego ikad.
13-inčni model

Do
2,8GHz
4-jezgarni procesor
Intel Core i7
Turbo Boost do
4,7GHz
15-inčni model

Do
2,4GHz
6-jezgarni procesor
Intel Core i9
Turbo Boost do
5,0GHz
Grafika
Grafika koja će te naterati da ne trepćeš.
Svaki 15-inčni model MacBook Pro uređaja dolazi sa Radeonom Pro, moćnim, ali i veoma energetski efikasnim grafičkim procesorom. Svaki grafički procesor smo opremili sa standardnih 4 GB GDDR5 memorije, što mu omogućava bolje performanse u realnom vremenu za zahtevne zadatke kao što je renderovanje 3D naslova u aplikaciji Final Cut Pro X. 13-inčni model ima naprednu integrisanu grafiku sa ugrađenim DRAM-om od 128 MB (dvostruko više u odnosu na prethodnu generaciju) koji ubrzava grafičke zadatke. To znači da ćeš imati više vremena za ono najvažnije: kreiranje fantastičnih stvari.
Apple T2 Security Chip
Nova generacija sigurnosti.
Svaki MacBook Pro ima Apple T2 Security Chip – drugu generaciju silikonskog čipa za Mac računare koji je Apple posebno dizajnirao u svrhu dodatne sigurnosti. Tu je i koprocesor Secure Enclave koji pruža osnovu za sigurno pokretanje sistema i kriptirano skladištenje. Čip spaja mnoge diskretne kontrolere u jedan, uključujući kontroler za upravljanje sistemom, kontroler zvuka i kontroler SSD‑a.
SSD
Sve što radiš, radi brže.
MacBook Pro ima munjevito brzi SSD disk čije se sekvencijalno čitanje ubrzava do 3,2 GB/s. 15-inčni model ima SSD do 4 TB, dok 13-inčni MacBook Pro ima SSD do 2 TB. To je dovoljno prostora i za najveće datoteke, poput galerije krcate fotografijama i video projektima. Pokretanje računara, rad u nekoliko aplikacija istovremeno i presnimavanje ogromnih datoteka — sve se odvija u tren oka. Sa Apple T2 Security Chipom svi tvoji podaci se šifriraju, automatski i odmah.
13-inčni model

Do
2TB
SSD prostora za čuvanje podataka
SSD brzine čitanja do
3,2GB/s
 
Do
2,2GB/s
brzine sekvencijalnog pisanja
15-inčni model

Do
4TB
SSD prostora za čuvanje podataka
Do
3,2GB/s
brzine sekvencijalnog čitanja
Do
2,2GB/s
brzine sekvencijalnog pisanja
Thunderbolt 3
Najmoćniji i najsvestraniji ulaz ikada.
Thunderbolt 3 kombinuje izuzetno veliku propusnost i svestranost standardnog USB‑C priključka u jedan univerzalni i vrlo moćan priključak. Sa samo jednim konektorom možeš puniti uređaje, prebacivati podatke i video zapise brzinama do 40 Gb/s, što je dvostruko brže od Thunderbolta 2. Svi modeli MacBook Pro-a imaju do četiri priključka raspoređena na obe strane računara, za maksimalnu praktičnost. Postojeće uređaje možeš spojiti pomoću kabla ili adaptera. Osim toga, Thunderbolt 3 je jednak sa svih strana pa će se savršeno povezati kako god ga okreneš. Zgodno, zar ne?
Prenos podataka do 40 Gb/s
 
Povezuje se na eGPU
Punjenje i napajanje putem bilo kog priključka
Podržava do dva 5K displeja
Touch Bar
Više načina da uradiš više. Uvek pri ruci.
Funkcijske tastere, koji su do sad okupirali gornji deo tastature, zamenio je Touch Bar, svestranije i funkcionalnije rešenje.16 Automatski se menja na osnovu onog što radiš i pokazuje relevantne, dobro ti poznate alate — kontrole sistema poput jačine zvuka i jačine svetla, interaktivne načine za prilagođavanje i pregled sadržaja, mogućnosti pametnog kucanja, emotikone i još mnogo toga.
Touch ID
Napredna sigurnost. Na vrhu prsta.
Brzo otključaj Mac. Brže pristupaj podešavanjima sistema i zaključanim beleškama ili promeni korisnika. Sve jednim dodirom.
Otključaj svoj Mac
Potvrda autentičnosti lozinke
Slika i zvuk
Melem za oči. Muzika za uši.
Retina displej na MacBook Pro-u je najbolji displej dosad viđen na nekom Mac prenosnom računaru. Sjajno LED pozadinsko osvetljenje i visoki raspon kontrasta zaslužni su za tamnije crne i svetlije bele tonove. Podržava široki spektar P3 boja, što znači živopisnije zelene i crvene nijanse nego u sRGB paleti. Svaki MacBook Pro se može pohvaliti i True Tone tehnologijom koja balans bele automatski prilagođava temperaturi boje okolnog osvetljenja radi prirodnijeg i udobnijeg gledanja. MacBook Pro ima sjajno prilagođeni hi-fi zvuk koji širokim dinamičkim rasponom i sa više dubokih tonova slušanje podiže na nov nivo. Zvučnici su direktno povezani sa napajanjem sistema, što omogućava veću maksimalnu jačinu zvuka. To omogućava brzo miksovanje kompozicija, uređivanje video snimaka na lokaciji ili uživanje u filmu u pokretu. Tri ugrađena mikrofona jasnije hvataju tvoj glas u tri smera za FaceTime pozive.
Osvetljenost od
500 nita
25% više boja
nego u sRGB paleti
True Tone
tehnologija
Hi-Fi
zvuk
Tastatura i Trackpad
Još tiša radna atmosfera.
Tastatura za MacBook Pro koristi "Butterfly" mehanizam koji omogućava četiri puta veću stabilnost tastera od tradicionalnog "Scissor" mehanizma, bolji odziv tastera i udobnije kucanje. Svaki MacBook Pro sada ima tastaturu za tiše kucanje. Prostrani Force Touch trackpad pruža ti mnogo prostora za gestove i klikove.

DODATNE INFORMACIJE

Proizvođač
Apple
Prethodna generacija
No
Procesor
2.4GHz quad-core 8th-generation Intel Core i5 processor
Turbo Boost
Turbo Boost up to 4.1GHz
Memorija
16GB of 2133MHz LPDDR3 onboard memory
Kapacitet
512 GB
Displej
13inch Retina display
Rezolucija
2560 x 1600
Grafika
Intel Iris Plus Graphics 655
Wi-Fi
802.11ac Wi-Fi wireless networking; IEEE 802.11a/b/g/n compatible
Bluetooth
Bluetooth 5.0 wireless technology
Thunderbolt
4x Thunderbolt 3 (USB-C)
Tastatura
Internacionalna engleska
Boja
Space Gray