[OTVOREN PROIZVOD] iMac 27" 5K Retina 1TB Fusion Drive

SKU
R_MRR02ZE/A
Konfiguracija:
3,1 GHz 6-core Intel Core i5 osme generacije
8 GB 2666 MHz DDR4
1 TB Fusion Drive
Radeon Pro 570X sa 4GB GDDR5
Engleska internacionalna tastatura
 Više o otvorenim proizvodima >
 
Nudimo mogućnost plaćanja na rate Saznaj više >

Dostupnost

Otvoreni proizvodi
Saznaj više >

DETALJI

iMac
Opasna zver.
iMac je od početka zamišljen kao stoni računar u čijem se elegantnom jednodelnom kućištu krije napredna tehnologija jednostavna za korišćenje. Novi iMac tu ideju podiže na još viši nivo — i donosi nove alate sa kojima možeš da postigneš skoro sve što poželiš. Opremljen je najnovijim procesorima, brzom memorijom i fenomenalnim grafičkim karticama. Sve to dolazi do izražaja u punom sjaju na najsvetlijem i najživopisnijem Retina ekranu, kakav nijedan Mac nije imao do sada. Svi delovi ovog računara su bolji nego ikad i jednostavno pucaju od snage.
Retina ekran
Otvori oči.
Zatvori usta.
Blještave boje. Praznik za oči.
iMac-ovi zapanjujući Retina 4K i 5K ekrani naprosto blistaju. Sa milijardu boja i jačinom osvetljenosti od 500 nita, slika bukvalno iskače iz ekrana. Tekst je kristalno jasan. Vrhunske TV serije i filmski hitovi nikada nisu izgledali bolje. Fantastično detaljne igre i grafika oduzimaju dah. To su jednostavno najbolji Mac Retina ekrani do sada.


1 milijarda
boja
500 nita
jačina osvetljenosti

Sve boje života.
Svet je pun spektakularnih boja, a iMac ih na tvoj ekran donosi još više. Retina ekran koristi P3 boju koja predstavlja evoluciju od standardnog belog LED-a prema naprednim zeleno-crvenim fosfornim LED svetlima. To znači da su sve tri boje — crvena, zelena i plava — ravnomernije raspoređene i sličnije stvarnim bojama, a dodatni balans i preciznost čini sve tvoje fotke i ostale sadržaje živopisnijim.


Performanse
Prilično moćan par.


Brzina. Od sprinta do vratolomije.
iMac je brži nego ikad. Opremljen je Intel Core procesorima osme i devete generacije, i najnovijim grafičkim karticama visokih performansi. Memorija mu je takođe munjevito brza. Oba modela imaju brze i prostrane Fusion Drive-ove. Svoj iMac možeš konfigurisati sa SSD-om do 2 TB. Dakle, čim god da se baviš, na iMac-u možeš raditi ono što voliš. I to maksimalnom brzinom.
21,5-inčni 4K

Do
60 %
brži procesor1

Do
80 %
brža grafika2
27-inčni 5K

Do
2,4 puta
brži procesor1

Do
50 %
brža grafika2
Čak do osam brzih jezgara. Veži pojas.
Uz ultra-snažni četvoro-jezgarni i najnovije šesto- i osmo-jezgarne procesore, iMac naprosto puca od snage. 27-inčni model sada nudi Turbo Boost brzinama do 5,0 GHz, a 21,5-inčni model do 4,6 GHz. To ti pruža još više snage za procesorski zahtevnije aplikacije, kao što su Logic Pro X ili Adobe Photoshop. Sve radi savršeno brzo.
21,5-inčni 4K

Do
šesto-jezgarnog
procesora Intel Core i7 8. generacije

Do
4,6 GHz
Turbo Boost
27-inčni 5K

Do
osmo-jezgarnog
procesora Intel Core i9 9. generacije

Do
5,0 GHz
Turbo Boost
Logic Pro X na 27-inčnom iMac-u sa Retina 5K ekranom.


Grafika koja oduzima dah.
iMac ima novu grafičku karticu Radeon Pro 500X serije, sa kojom je sve što vidiš još neverovatnije. 27-inčni iMac sa 5K Retina ekranom ima do 8 GB namenskog VRAM-a, a 21,5-inčni iMac sa Retina 4K ekranom do 4 GB. Oba pružaju vizualne efekte i 3D grafiku prepunu čiste snage u njenom najjednostavnijem obliku.
Maxon Cinema 4D na 27-inčnom iMac-u sa Retina 5K ekranom. Vizual za Cinema 4D ustupio je Territory Studio.
Vega. Za zver.
Za još bolje grafičke performanse, na iMac-u su od sada dostupni i grafički procesori Radeon Pro Vega. Vega — grafička arhitektura kakvu ima iMac Pro — poseduje poboljšani procesorski mehanizam i koristi memoriju visoke propusne moći (HBM2). Time se propusnost memorije prema grafičkom procesoru udvostručuje, što dovodi do fantastične brzine rada. iMac-u to omogućava da se na sasvim nov, mnogo brži način uhvati u koštac sa grafički zahtevnim zadacima poput 3D renderovanja ili složenih video efekata.


Čuvanje podataka. Zapanjujuće brzo, neverovatno pametno.
Za čuvanje podataka je važan prostor. Ali i brzina. Fusion Drive nudi najbolje od oba sveta. Aplikacije i datoteke koje najčešće koristiš se automatski čuvaju u brzoj flash memoriji, a sve ostalo se premešta na tvrdi disk velikog kapaciteta. Od paljenja računara, preko pokretanja aplikacija do prebacivanja fotografija, sa Fusion Drive-om je sve puno brže i efikasnije. On je standardna komponenta svih 27-inčnih modela, uz mogućnost ugradnje i na 21,5-inčnom modelu.
Do
3 TB
Fusion Drive
Do
2 TB
SSD


macOS
Ugrađeni alati za sve tvoje potrebe.


Dizajn
Sve u jednom.
Jedinstvenom.


Legendarni dizajn. Inovativni inženjering. Definicija moderne umetnosti.
iMac je oduvek predstavljao vrhunsku kombinaciju dizajna i funkcionalnosti: elegantan, tih, sveobuhvatan računar kod kog je sve — ekran, procesor, grafička kartica, prostor, memorija i još mnogo toga — upakovano u jednostavno, elegantno kućište. A ono se, zahvaljujući svom super tankom profilu, svuda savršeno uklapa i istovremeno ističe.
Kućište
5 mm
tanko na ivicama
Sa svojim osmo-jezgarnim procesorom i širokim Retina ekranom, iMac je idealni stoni računar za profesionalce.
Apple dodatna oprema
Punjiva. Neverovatna.
Magic Mouse 2 i Magic Keyboard savršeno idu uz iMac i isporučuju se zajedno sa njim. Ako tražiš dodatnu funkcionalnost, Magic Keyboard sa numeričkom tastaturom i Magic Trackpad 2 nude vrlo zanimljive mogućnosti.
Magic Mouse 2
Kompaktno kućište omogućava ovom Multi-Touch mišu da neometano, glatko klizi, što ćeš odmah osetiti pod rukom.
Magic Keyboard
Elegantnog i tankog profila, oblikovana sa ciljem da bude izuzetno stabilna za udobno i precizno kucanje.
Magic Keyboard sa numeričkom tastaturom
Bilo da radiš ili se igraš, sa ovom tastaturom je sve jednostavnije nego ikad.
Magic Trackpad 2
Force Touch tehnologija ti omogućava da na velikoj površini klikneš gde god želiš i sa malo jačim pritiskom uradiš puno više.

DODATNE INFORMACIJE

Proizvođač
Apple
Težina
9.4400
Prethodna generacija
No
Procesor
3,1 GHz 6-core Intel Core i5 procesor osme generacije
Turbo Boost
Turbo Boost do 4,3 GHz
Memorija
8 GB 2666 MHz DDR4
Kapacitet
1 TB Fusion Drive
Displej
27 inča (67,50 cm) Retina 5K
Rezolucija
5120 x 2880
Grafika
Radeon Pro 570X with 4GB of VRAM
Grafička memorija
4 GB GDDR5
Thunderbolt
2x Thunderbolt 3 (USB-C)
Tastatura
Internacionalna engleska
Boja
Silver