[OTVOREN PROIZVOD] MacBook Pro 13" 128GB - Space Gray

SKU
R_MUHN2ZE/A
Konfiguracija:
1,4 GHz dual-core procesor Intel Core i5
Turbo Boost do 3,9 GHz
8 GB 2133 MHz LPDDR3
128 GB SSD
Intel Iris Plus Graphics 645
Engleska internacionalna tastatura
 Više o otvorenim proizvodima >
 
Nudimo mogućnost plaćanja na rate Saznaj više >

Dostupnost

Otvoreni proizvodi
Saznaj više >

DETALJI

MacBook Pro
Nikad jači profesionalac.
-
4-jezgarni, 6-jezgarni, a sada i 8-jezgarni Intel procesori.
-
Do 32 GB memorije za rad u više profesionalnih aplikacija istovremeno.
-
Spektakularan Retina ekran sa True Tone tehnologijom.
-
Touch Bar i Touch ID za veću produktivnost.
Performanse
Sa velikom snagom dolaze i velike mogućnosti.
MacBook Pro pomera granice praktičnosti i snage jednog prenosnog računara. Tu su procesori i memorije visokih performansi, napredna grafika, munjevito brzo čuvanje podataka i još mnogo toga. Gde god da te inspiracija odvede, sa njim ćeš stići brže nego ikad.
Intelov procesor do
8 jezgara
Turbo Boost do
5,0GHz
Do
32GB/s
memorije
SSD brzine čitanja do
3,2GB/s
Procesor
Više snage u svakom jezgru.
MacBook Pro sa najnovijom generacijom Intel Core procesora doseže potpuno nov nivo računarskih performansi. 15-inčni model sada ima 8-jezgarni Intel Core i9 procesor devete generacije koji ostvaruje brzine Turbo Boost-a do 5,0 GHz. To aplikacijama za 3D grafiku, kao što je Autodesk Maya, omogućava 40% brže renderovanje u poređenju sa 6-jezgarnim procesorom prethodne generacije i do 2 puta brže renderovanje od 4-jezgarnog procesora. Novi 4-jezgarni procesor osme generacije u 13-inčom MacBook Pro-u čini ga spremnim za rešavanje i najtežih zadataka poput kompajliranja koda, renderovanja 3D modela, dodavanja specijalnih efekata, montaže audio zapisa ili kodiranja video zapisa koje sada obavlja brže nego ikad.
13-inčni model

Do
2,8GHz
4-jezgarni procesor
Intel Core i7
Turbo Boost do
4,7GHz
15-inčni model

Do
2,4GHz
6-jezgarni procesor
Intel Core i9
Turbo Boost do
5,0GHz
Grafika
Grafika koja će te naterati da ne trepćeš.
Svaki 15-inčni model MacBook Pro uređaja dolazi sa Radeonom Pro, moćnim, ali i veoma energetski efikasnim grafičkim procesorom. Svaki grafički procesor smo opremili sa standardnih 4 GB GDDR5 memorije, što mu omogućava bolje performanse u realnom vremenu za zahtevne zadatke kao što je renderovanje 3D naslova u aplikaciji Final Cut Pro X. 13-inčni model ima naprednu integrisanu grafiku sa ugrađenim DRAM-om od 128 MB (dvostruko više u odnosu na prethodnu generaciju) koji ubrzava grafičke zadatke. To znači da ćeš imati više vremena za ono najvažnije: kreiranje fantastičnih stvari.
Apple T2 Security Chip
Nova generacija sigurnosti.
Svaki MacBook Pro ima Apple T2 Security Chip – drugu generaciju silikonskog čipa za Mac računare koji je Apple posebno dizajnirao u svrhu dodatne sigurnosti. Tu je i koprocesor Secure Enclave koji pruža osnovu za sigurno pokretanje sistema i kriptirano skladištenje. Čip spaja mnoge diskretne kontrolere u jedan, uključujući kontroler za upravljanje sistemom, kontroler zvuka i kontroler SSD‑a.
SSD
Sve što radiš, radi brže.
MacBook Pro ima munjevito brzi SSD disk čije se sekvencijalno čitanje ubrzava do 3,2 GB/s. 15-inčni model ima SSD do 4 TB, dok 13-inčni MacBook Pro ima SSD do 2 TB. To je dovoljno prostora i za najveće datoteke, poput galerije krcate fotografijama i video projektima. Pokretanje računara, rad u nekoliko aplikacija istovremeno i presnimavanje ogromnih datoteka — sve se odvija u tren oka. Sa Apple T2 Security Chipom svi tvoji podaci se šifriraju, automatski i odmah.
13-inčni model

Do
2TB
SSD prostora za čuvanje podataka
SSD brzine čitanja do
3,2GB/s
 
Do
2,2GB/s
brzine sekvencijalnog pisanja
15-inčni model

Do
4TB
SSD prostora za čuvanje podataka
Do
3,2GB/s
brzine sekvencijalnog čitanja
Do
2,2GB/s
brzine sekvencijalnog pisanja
Thunderbolt 3
Najmoćniji i najsvestraniji ulaz ikada.
Thunderbolt 3 kombinuje izuzetno veliku propusnost i svestranost standardnog USB‑C priključka u jedan univerzalni i vrlo moćan priključak. Sa samo jednim konektorom možeš puniti uređaje, prebacivati podatke i video zapise brzinama do 40 Gb/s, što je dvostruko brže od Thunderbolta 2. Svi modeli MacBook Pro-a imaju do četiri priključka raspoređena na obe strane računara, za maksimalnu praktičnost. Postojeće uređaje možeš spojiti pomoću kabla ili adaptera. Osim toga, Thunderbolt 3 je jednak sa svih strana pa će se savršeno povezati kako god ga okreneš. Zgodno, zar ne?
Prenos podataka do 40 Gb/s
 
Povezuje se na eGPU
Punjenje i napajanje putem bilo kog priključka
Podržava do dva 5K displeja
Touch Bar
Više načina da uradiš više. Uvek pri ruci.
Funkcijske tastere, koji su do sad okupirali gornji deo tastature, zamenio je Touch Bar, svestranije i funkcionalnije rešenje.16 Automatski se menja na osnovu onog što radiš i pokazuje relevantne, dobro ti poznate alate — kontrole sistema poput jačine zvuka i jačine svetla, interaktivne načine za prilagođavanje i pregled sadržaja, mogućnosti pametnog kucanja, emotikone i još mnogo toga.
Touch ID
Napredna sigurnost. Na vrhu prsta.
Brzo otključaj Mac. Brže pristupaj podešavanjima sistema i zaključanim beleškama ili promeni korisnika. Sve jednim dodirom.
Otključaj svoj Mac
Potvrda autentičnosti lozinke
Slika i zvuk
Melem za oči. Muzika za uši.
Retina displej na MacBook Pro-u je najbolji displej dosad viđen na nekom Mac prenosnom računaru. Sjajno LED pozadinsko osvetljenje i visoki raspon kontrasta zaslužni su za tamnije crne i svetlije bele tonove. Podržava široki spektar P3 boja, što znači živopisnije zelene i crvene nijanse nego u sRGB paleti. Svaki MacBook Pro se može pohvaliti i True Tone tehnologijom koja balans bele automatski prilagođava temperaturi boje okolnog osvetljenja radi prirodnijeg i udobnijeg gledanja. MacBook Pro ima sjajno prilagođeni hi-fi zvuk koji širokim dinamičkim rasponom i sa više dubokih tonova slušanje podiže na nov nivo. Zvučnici su direktno povezani sa napajanjem sistema, što omogućava veću maksimalnu jačinu zvuka. To omogućava brzo miksovanje kompozicija, uređivanje video snimaka na lokaciji ili uživanje u filmu u pokretu. Tri ugrađena mikrofona jasnije hvataju tvoj glas u tri smera za FaceTime pozive.
Osvetljenost od
500 nita
25% više boja
nego u sRGB paleti
True Tone
tehnologija
Hi-Fi
zvuk
Tastatura i Trackpad
Još tiša radna atmosfera.
Tastatura za MacBook Pro koristi "Butterfly" mehanizam koji omogućava četiri puta veću stabilnost tastera od tradicionalnog "Scissor" mehanizma, bolji odziv tastera i udobnije kucanje. Svaki MacBook Pro sada ima tastaturu za tiše kucanje. Prostrani Force Touch trackpad pruža ti mnogo prostora za gestove i klikove.

DODATNE INFORMACIJE

Proizvođač
Apple
Težina
1.3700
Boja
Space Gray
Model
128GB
Veličina
13 inča (33,78 cm)
Kapacitet
128 GB
Tastatura
Internacionalna engleska
Boja
Space Gray
Procesor
1.4GHz quad-core Intel Core i5, Turbo Boost up to 3.9GHz, with 128MB of eDRAM
Turbo Boost
Turbo Boost do 3,9 GHz
Memorija
8 GB 2133 MHz LPDDR3 onboard memorije
Displej
13-inčni (33,75 cm) Retina displej
Grafika
Intel Iris Plus Graphics 645
Thunderbolt
2x Thunderbolt 3 (USB-C)

DEKLARACIJA