Apple-ov novi projekat Catalyst

Prilikom objavljivanja najnovijeg macOS-a Catalina, u prvom planu su bile funkcije poput Sidecar-a i Apple Arcade-a, dok je tehnologija nazvana Catalys gotovo zanemarena. Međutim, reč je o vrlo značajnoj inovaciji.

Ova tehnologija omogućava developerima da svoje iOS aplikacije konvertuju u macOS aplikacije. Mac Catalyst bez problema transformiše aplikacije i omogućava developerima da razvijaju aplikacije i za Mac uređaje, s obzirom da su do sada postupci kreiranja aplikacija na ove dve platforme bili potpuno različiti.

Predstavljamo vam nekoliko zanimljivih aplikacija koje su odnedavno dostupne i na vašim Mac uređajima.

LookUp

Reč je o odličnom rečniku engleskog jezika koji vam pomaže da svakodnevno otkrivate i učite nove reči.

Planny 3

Planny 3 je aplikacija koja će vam pomoći da efikasnije upravljate svojim vremenom. Pomoću nje ćete biti značajno produktivniji. Ova aplikacija će vas tokom čitavog dana podsećati na zadatke koje je potrebno da obavite.

CARROT Weather

Zahvaljujući macOS-u Catalina i Mac Catalyst-u, ovu aplikaciju sada možete da koristite i na Mac uređajima. Informišite se o vremenskoj prognozi pomoću fantastičnog novog korisničkog interfejsa.

Allegory

Reč je o još jednoj odličnoj aplikaciji za vođenje beleški koja je pristupačna svim korisnicima. Aplikacija Allegory vam pruža minimalistički korisnički interfejs u kom će uživati svi, od onih koji tek ponekad zabeleže nešto do onih kojima je pisanje beleški svakodnevnica, što ovu aplikaciju čini idealnom za svaki profil korisnika.

MakePass

Ova aplikacija vam omogućava još lakše korišćenje Apple Wallet-a. MakePass podržava skeniranje i detektovanje bar kodova putem fotografija, PDF-a i direktno putem kamere, nakon čega ih čuva i sinhronizuje na svim vašim uređajima.

HabitMinder

Promenite svoje navike i život! Aplikacija HabitMinder će vam pomoći da razvijete zdrave navike i da ih održavate pomoću korisnih alata. Primera radi, s vremena na vreme ćete dobijati podsetnike da uradite vežbu disanja ili da odvojite pet minuta kako bi ste odmorili mozak uz meditaciju.