Apple slavi Međunarodni dan žena!

Kompanija Apple svojim novim sadržajem u saradnji sa uspešnim ženama i Beyonce slavi nadolazeći Međunarodni dan žena.

U novoj sesiji serijala Behind the Mac, Apple se fokusirao na nadolazeći Dan žena 8. marta.

Video koji je nastao povodom tog događaja je kreiran u crno-beloj tehnici i prikazuje fotografije 16 različitih žena koje su sve uspešne u svom području rada. U video klipu se krije i iznenađenje. U desetoj sekundi videa se na ekranu poznate feministkinje i novinarke Glorie Steinem se može videti G4 Cube, dok se u pozadini čuje Flawless, pesma pevačice Beyonce, koja je snimljena 2013. godine. Čitav ovaj video performans počinje govorom spisateljice Chimamande Ngozi Adichie.

U snimak su uključene i brojne uspešne žene, poput zvezda Lady Gage, Olivie Wilde i Alicie Keys. Tu su i Malála Júszafzai, najmlađa osvajačica Nobelove nagrade, Audrey Gelman, prvi CEO neke kompanije o kojoj se pisalo u poslovnom časopisu, Black Mambas, kao i Zajednica za borbu protiv krijumčara iz Južnoafričke republike.

Snimak je podelio i Tim Cook na svom Twitter nalogu:

Pored ovog Behind the Mac videa, Apple je organizovao i niz događaja širom sveta, a pod naslovom She Creates. Posvećeni su predstavljanju inspirativnih kreatorki na području dizajna, fotografije i filma. Ove projekte vode poznate žene, poput pevačica Meghan Trainor i Victorie Monette, dizajnerke Carle Fernandez.

I Apple-ove virtualne platforme nude iznenađenja. U App Store-u se nude igrice koje su povezane sa ženama, dok se na Apple TV-u može pronaći kolekcija koja je povezana sa Danom žena. Korisnici će u nedelju, 8. marta, moći da poslušaju podcaste koje vode žene i da uživaju u sadržaju koji će biti posvećen ženama i njihovim pričama. Na Apple Books-u će vam izvanredne žene predstavljati knjige koje volite da čitate.

I naravno, nikako ne smemo da zaboravimo na uobičajeni izazov na Apple Watch-u. Da biste ostvarili željeni cilj, potrebno je da odradite 20 minuta vežbe kao što je šetnja, trčanje ili kretanje u kolicima. Oni koji tog dana ispune izazov, dobiće svoju značku.

Izvor: Apple Newsroom