Dark Mode bi konačno mogao da stigne sa iOS 13

  Osim toga, mogli bismo očekivati ažuriranje opcije više prozora na iPad-u, postoji mogućnost menjanja i nekih gestova, kao i najdosadnijeg iskačućeg prozora.

  Guilherme Rambo je izneo nova predviđanja na stranici 9to5mac, ovoga puta u vezi sa iOS-om 13. Najvažnija stvar je verovatno dolazak Dark Mode-a, koji će moći da se aktivira u Podešavanjima (Settings) i da radi sa svim fabričkim aplikacijama.

  Još jedna zanimljiva promena se tiče prikaza za menjanje jačine zvuka. Sada se pojavljuje veliki prozor u sredini ekrana sa ikonicom zvučnika, i uvek kada menjate jačinu zvuka, prikriva većinu sadržaja. To nipošto nije idealno rešenje, pa se radujemo novoj i boljoj verziji.

  Korisnici iPad-a mogu očekivati dve velike promene. Za početak, opcija više prozora mogla bi biti unapređena. Nije jasno šta to konkretno znači – nekakav video bi nam bio od pomoći da bolje razumemo. Činjenica da Apple radi na boljem rešenju za rad sa više prozora, mogla bi biti deo njihovog velikog plana da tableti zamene računare.

  Još jedna korisna promena bi se mogla odnositi na opciju „Undo“. Sada je potrebno da protresete iPad da biste je aktivirali, što nije najelegantnije rešenje. Sa iOS-om 13 možda će biti predstavljen gest prevlačenja sa tri prsta, koji bi se koristio za poništavanje. Nama to već zvuči logičnije.

  I aplikacija Mail bi mogla biti unapređena. Mogli biste organizovati poruke prema temama, na primer oglasi, posao, kupovina i slično. Možda ćemo dobiti i opciju naknadnog čitanja.

  Iako se Rambo Guilherme nije pozvao na konkretne izvore, do sada se pokazao kao vrlo pouzdan izvor informacija. Stoga se nadamo da će se njegova predviđanja ostvariti.

  Koja vam se novina najviše sviđa?

  Izvor: 9to5mac