iMac je danas “tiho” ažuriran

Apple je ažurirao iMac modele, što uglavnom znači nove i moćnije procesore. Dizajn je ostao nepromenjen.

Ljubitelji iMac računara su žudeli za novim uređajem dugo vremena, i Apple je ažurirao ovaj proizvod pre tačno 652 dana, tokom WWDC konferencije 2017. godine. Iako se ažuriranje konačno dogodilo, nije uključivalo veće promene.

Najvažnija promena koja se odnosi na iMac 2019 modele, su Intel Core procesori 8. i 9. generacije, koji donose značajno povećanje snage u odnosu na prethodne generacije. Možete naručiti 3.2GHz 6-Core i7 Turbo Boost procesor 8. generacije sa displejom od 21.5″, dok 5K model od 27″ može biti opremljen sa procesorom Core i9 5.0GHz Turbo Boost 9. generacije. Prema Apple-u, ova izmena je učinila 21.5″ modele oko 60% bržim u odnosu na prethodnu generaciju, dok su performanse procesora u modelima od 27″ 2.5 puta bolje od prethodnika.

Kao što je to slučaj sa MacBook Pro modelima, Radeon Pro Vega grafika je sada dostupna i u iMac računarima, i moguće je poručiti kao deo nestandardne konfiguracije. Ovo znači oko 80% bolje performanse nego ranije.

Kada je reč o memoriji, umesto 2 133MHz, imaćete 2 666MHz DDR4 RAM. Osnovni 21.5″ model poseduje 8GB – sa mogučnošću dodavanja do 32GB – a čak 2TB SSD prostora za skladištenje je dostupno na modelima od 27″.

Ažuriranje je nazvano “tihim” jer se, između ostalog, dizajn nije promenio. On izgleda neverovatno još od 2012. Isto važi i za displej, portove, boje, tako da definitivno možemo reći da je u spoljašnjem smislu sve ostalo isto. Osnovni model od 21.5″ i dalje dolazi sa prostorom za skladištenje od 1TB SATA, tako da je vredan nadogradnje na 256GB SSD.

I konačno, otkrićemo još jednu nadogradnju. iMac Pro se sada može kupiti sa memorijskim modulom od 256GB.

Možemo zaključiti da je današnje ažuriranje pomalo iznenađujuće, i da smo posle jučerašnjih vesti očekivali nešto više.

Šta vi mislite o novom iMac ažuriranju? Kakva još ažuriranja očekujete?