Iznenađenje – MacBook Pro je dobio nadogradnju

Apple-ovi moćni laptopovi od 13 i 15 inča sada su još snažniji. Dizajn je ostao isti, ali je tastatura promenjena. Stigla je era MacBook Pro računara sa osam jezgara!

Apple je iznenada, bez ikakve najave, nadogradio liniju MacBooka Pro računara. WWDC je za par dana i obično su ovakve novosti objavljivali na toj konferenciji, ali su sada napravili izuzetak.

Nemojte očekivati velike promene u izgledu, jer se dizajn nije menjao od 2016. godine. Međutim, svi koju su želeli moćan prenosni računar mogu biti zadovoljni. Evo šta je Tom Boger, viši direktor marketinga za Mac, rekao o nadograđenim uređajima:

Bilo da se radi o studentima koji redovno polažu svoje ispite, razvojnim programerima koji kreiraju vrhunske aplikacije ili montažerima koji stvaraju filmska remek-dela, uvek smo oduševljeni sadržajem koji naši kupci stvaraju na svojim MacBook Pro uređajima. Sada, sa procesorom od osam jezgara, koji značajno poboljšava performanse, neverovatnim Retina ekranom, brzim drajvom, celodnevnom baterijom i aktivnim macOS-om, MacBook Pro nastavlja da bude vodeći profesionalni prenosni računar na svetu, i mi jedva čekamo da vidimo šta će naši korisnici kreirati pomoću njega.

Najveća i najznačajnija promena na novom MacBooku Pro-u je upravo procesor. Radi se o Intelovim procesorima osme i devete generacije. Dva nova 13-inčna modela imaju osmu generaciju Intelovog Core i5 procesora, dok dva 15-inčna modela dolaze sa Intel Core i7 procesorom sa šest jezgara i Intel Core i9 procesorom sa osam jezgara. Na osnovu Apple-ovih testova, verzija sa osam jezgara ima dva puta bolje performanse od verzije sa četiri jezgra, i 40% je bolja od verzije sa šest jezgara.

Što se tiče izgleda, jedina promena se odnosi na tastaturu. Apple tvrdi da su uspeli da reše sve probleme “leptir” tastature, i da su promenili i jedan od materijala. Time bi se trebao umanjiti problem tastera koji ne reaguju ili reaguju duplo. Tim promenama smo došli do četvrte generacije “leptir” tastature. U ovom momentu nismo sigurni da li će biti implementirana i u druge modele MacBook računara.

Sve u svemu, radi se o tihoj nadogradnji. Ovaj uređaj bi mogao biti savršen za sve koji žele kupiti moćniju mašinu. Doduše, kružile su glasine o modelu od 16,5 inča, pa se nadamo da će ta verzija biti predstavljena na WWDC-u, uz novi Mac Pro i Apple-ove ekrane.