Kako da podesite željenu melodiju na vašem iPhone-u?

Nedavno ste postali korisnik Apple-ovog čudesnog telefona i još uvek ne znate kako da promenite zvuk dolaznog poziva na vašem iPhone-u? Evo rešenja!

Ovaj članak je namenjen novajlijama u višemilionskoj porodici korisnika proizvoda kompanije Apple.

Kako da podesite melodiju zvona na iPhone-u

Vaš iPhone poseduje mnogo melodija među kojima možete da pronađete onu koja vam najviše odgovara. Potrebno je samo da otvorite Settings i da pratite sledeće korake.

  • Otvorite Settings > Sounds & Haptics.
  • Idite u Ringtone.
  • Dodirom na svaku ponuđenu opciju ćete moći da čujete kako zvuči. Na dnu liste postoji i segment Classic. Kada to dodirnete, otvoriće vam se još opcija.

Kada pronađete melodiju koja vam se dopada, izaberite je. Potom se vratite na prethodnu stranicu dodirnom na Back u gornjem levom uglu.

Ako vam se ne dopadaju melodije koje su dostupne na vašem iPhone-u, možete da odete u iTunes i izaberete onu koja vam odgovara.

Na vrhu stranice na kojoj ste prethodno bili će vam biti prikazana prodavnica melodija. Otvorite je i sistem će vas odvesti na platformu u okviru koje možete da pretražujete, kupujete i preuzimate dodatne melodije koje su vam ponuđene.

Kako da preuzmete kupljene melodije

Da li vam se ikada desilo da kupite Apple-ovu melodiju, pa da potom zaboravite da je sačuvate u iTunesu ili na svom računaru? U tom slučaju niste u mogućnosti da sinhronizujete tu melodiju nakon što podesite novi iPhone ili iPad uređaj jer više nemate originalnu melodiju.

Dobra vest je da je svaka melodija koju ste kupili i dalje vaša.

Na iOS-u 11 postoji opcija ponovnog preuzimanja svih melodija koje ste kupili pomoću vašeg Apple ID-a. Ipak, vodite računa. Ova opcija nije dostupna na starijim verzijama sistema.

  • Otvorite Settings.
  • Pritisnite Sounds ili Sounds & Haptics na ponuđenoj listi.
  • Dodirnite bilo koju melodiju na listi.
  • Ukoliko ste ranije kupili neke melodije na iTunes-u koje su još uvek dostupne u prodavnici, trebali biste da vidite opciju Download All Purchased Tones na vrhu stranice.

Dodirnite je i sistem će ponovo preuzeti sve melodije i zvukove koje ste kupili u iTunes-u putem svog Apple ID-a, a vama će odmah biti dostupne u Settings → Sounds & Haptics.

Ipak, postoji i mogućnost da nećete biti u mogućnosti da preuzmete sve kupljene melodije, prvenstveno zbog toga što ih je njihov vlasnik možda u međuvremenu uklonio sa iTunes Store-a.

Sve te melodije možete da koristite za dolazne pozive, poruke, mail-ove, podsetnike, kao i za dolazne pozive ili poruke određenih osoba.

Kako da promenite zvuk dolazne poruke

Primetićete da u okviru Settings > Sounds & Haptics možete da promenite i zvuk poruke.

Dodirom na tu opciju će vam se otvoriti lista ponuđenih melodija, kao i link za prodavnicu ukoliko želite da kupite neku novu melodiju dolazne poruke.