Pevušite neku pesmu? Apple Music će pogoditi njen naziv!

  Kao što smo već pisali, fantastični Apple Music servis je postao dostupan i u Srbiji. Predstavljamo vam jednu zanimljivu funkciju koju možete odmah isprobati.

  Da li vam se ikada desilo da pevušite melodiju neke pesme, ali kada pokušate da je pronađete, ne možete se setiti ni njenog naziva, ni imena izvođača? Bez brige, Apple Music ima rešenje za to.

  Ukoliko možete da je otpevate, možete je i pretražiti, budući da iOS može pronaći pesmu u Apple Music-u samo na osnovu njenih reči. To je poput čuvene aplikacije Shazam, samo što umesto melodije, iOS prepoznaje reči određene numere.

  Ovaj način pretrage ne može biti jednostavniji. Za početak, otvorite Music aplikaciju i tapnite na "Search" u donjem desnom uglu. Ispod gornje trake menija možete odabrati da li želite pretragu cele Apple Music baze pesama ili samo vaše lične liste, a zatim ukucajte reči pesme u polje za pretragu. Primetićete da se pojavljuju predlozi u istom momentu dok upisujete reči. Kada primetite željene reči u polju "Songs", tapnite na taj rezultat kako bi videli listu pesama u kojima se nalaze tražene reči.

  Ukoliko se predlozi ne pojavljuju, nastavite sa upisivanjem većeg broja reči, i izaberite "Search". Na sledećoj strani ćete primetiti predloge pesama, izvođača, albuma, listi i muzičkih spotova.

   

  Ispod kartice "Songs" možete videti jednu ili više pesama sa rečima koje ste ukucali u pretragu, ispisanim bold italic fontom. Ukoliko se ne prikazuje prava pesma ili ne vidite bold italic tekst, odaberite "See All" desno od "Songs" naziva kartice, kako bi se prikazalo više rezultata. Možete tapnuti i na pesmu, i preslušati je ukoliko ste Apple Music pretplatnik. U protivnom će vam biti ponuđena pretplata.

  A sada dolazimo do najboljeg dela. Pretplata za prvih 6 meseci korišćenja Apple Music usluge je besplatna!