Šta ima za večeru? Planiranje obroka i nabavke pomoću iPhone-a

Ako se često zateknete pred otvorenim frižiderom, pitajući se šta ćete danas jesti, znajte da niste jedini. Srećom, dovoljno je da potrošite deset minuta na planiranje obroka za celu nedelju, i da sebi značajno olakšate život. Naravno, u tome će vam pomoći odgovarajuća aplikacija. Evo koje vam mi preporučujemo.

Svakog dana u vašoj kuhinji oko 18 h, nameće se isto pitanje, dok se odlazak u prodavnicu čini kao nemoguća misija.

Imate dve mogućnosti: posegnuti za testeninom (što obično i uradite u toj situaciji) ili naručiti pizzu (lepo je da se deca upoznaju sa italijanskom kulinarskom tradicijom i američkim konceptom filmske večeri). Na kraju, dok po stoti put gledate Snežno kraljevstvo, obećavate sebi da ćete se od sada bolje organizovati i da se više nikada nećete naći u toj situaciji. Bez brige, svima nam se to dogodilo. Zato vam donosimo nekoliko rešenja za svetliju kulinarsku budućnost! Ako vam ne polazi za rukom da osmislite nedeljni jelovnik i da se držite tog plana, ove aplikacije će donositi sve teške odluke umesto vas.

Mealime

Jednostavni, zdravi domaći recepti za jako ukusna jela, sa 200 personalizovanih opcija. U njoj možete pronaći i recepte za jednostavna vegetarijanska jela, kao i opcije za osobe sa raznim intolerancijama, uključujući i popularne dijete. Za pripremu vam je potrebno samo 30 minuta, a tu su i jednostavne liste za kupovinu svih potrebnih namirnica odjednom.

Ova aplikacija je neverovatno jednostavna: odaberite način ishrane, upišite alergije, namirnice koje ne volite, broj porcija i to je to (aplikacija vas čak može podsećati da planirate obroke!).

Ceo postupak je vrlo prijatan i zabavan. Pogledajte ponudu jela, odaberite sedam omiljenih, napravite spisak za kupovinu, označite namirnice koje već imate (ulje, začini…) i gotovi ste. Za planiranje vam treba svega deset minuta, i onda je još samo potrebno otići do prodavnice.

Svakog dana otvorite recept sa svim detaljima i pripremite fantastičan, domaći obrok. To je takođe odličan način da se upoznate sa novim receptima i namirnicama. Kuvanje vam više neće predstavljati napor, nego zabavu. Nama se ova aplikacija naročito dopada i zbog vrhunskog korisničkog iskustva, intuitivne navigacije i modernog dizajna!

Mealime je besplatna aplikacija, a pro verzija nudi ekskluzivne recepte, nutricionističke informacije i napredne filtere.

Pepperplate

Ova aplikacija nudi iste osnovne opcije, kao što su planiranje obroka i izrada spiska za kupovinu. Ako želite postati pravi majstor u kuhinji, ovo je pravi izbor za vas. iOS aplikacija je zapravo produžetak popularne internet stranice, čija je najbolja funkcija mogućnost dodavanja sopstvenih recepata.

AllRecipes

Uz planiranje nedeljnih obroka, spiskova za kupovinu i uobičajenih opcija, ova aplikacija (koja je preuzeta 30 miliona puta) omogućava i da kreirate nedeljni plan. Ako su vam potrebni vizuelni podsetnici i podsticaj da kuvate svaki dan, samo stavite taj plan na frižider. Aplikacija će se vremenom dobro upoznati sa vašim ukusom (na osnovu recepata koje spremite) i počeće da vam nudi personalizovan sadržaj.

Epicurious

Da li želite da isprobate najbolje recepte iz kulinarskih časopisa? Pa, Epicurious ih ima preko 35.000, tako da ste obezbeđeni za narednih sto godina, uz uobičajene opcije izrade spiskova za kupovinu i drugih praktičnih mogućnosti. Ova aplikacija se najbolje može opisati kao vaš personalizovani gurmanski časopis jer sadrži nedeljna ažuriranja, video recepte i recenzije.

MealBoard

Štedljiva, minimalistička i ekološki osvešćena. Ova aplikacija vam pomaže da iskoristite sastojke koje ste kupili za druga jela, i preporučuje obroke koje možete napraviti od ostataka prethodnih jela.