Testirali smo nove AirPods Pro slušalice!

Konačno su stigle! Nismo mogli da sačekamo momenat da ih najzad dobijemo, isprobamo i prenesemo vam prve utiske o najnovijim AirPods Pro slušalicama.

Kada su ove slušalice napokon lansirane, prvo što nas je zanimalo je da otkrijemo da li će ispuniti sve što smo od njih očekivali i da li ćemo nakon testiranja opravdano moći da ih nazovemo naslednikom klasičnih AirPods slušalica. Srećom, nismo se razočarali!

Apple-ovi dizajneri su ovog puta dali prvenstvo funkcionalnosti pre nego dizajnu, pošto se sam dizajn novih slušalica ne razlikuje značajno od dizajna klasičnih slušalica.

U novim slušalicama je integrisano samo najbolje od svih prethodnih uređaja. Korisnici koji nisu ljubitelji in-ear slušalica će možda ostati verni klasičnim AirPods, ali nikako ne možemo da kažemo da Pro verzija nema svojih prednosti.

Silikonski završetak ne ulazi duboko u ušni kanal, što je odlično, pre svega, za očuvanje našeg sluha. Filter u obliku mrežice se nalazi na zamenjivim nastavcima, pa vrlo lako može da se čisti i održava. Ako možemo da verujemo glasinama, Apple će po vrlo povoljnim cenama nuditi i rezervne silikonske nastavke, ali o tome ćemo vam pisati kada bude zvaničnog obaveštenja.

U suštini, kod izbora veličine silikonskog uloška, bitno je prilagoditi nastavak veličini svoje ušne školjke. Ako imate manje uši, i S i M veličina bi trebala da vam odgovara, ali, dugoročno gledano, bolje je izabrati manje nastavke jer će vam zahvaljujući njima uši manje patiti.

Na red su došli Active Noise Cancellation (ANC) i ozvučenje. ANC je odličan dodatak ovim sitnim slušalicama. Buka gradskog prevoza je, primera radi, savršeno anulirana u šta ćete moći da se uverite prvom prilikom kada se nađete u tramvaju ili autobusu.

Ambijentalni zvukovi u kancelariji (zvuk štampača, klima uređaja, tiši razgovor kolega i sl.) ne predstavljaju veliku i nesavladivu prepreku za AirPods Pro slušalice. Ako neko iz vaše neposredne blizine glasno govori, moći ćete da ga čujete samo ako vaše slušalice nisu podešene na maksimalnu jačinu.

Međutim, kvalitet zvuka je sasvim drugo pitanje jer je reč o vrlo subjektivnoj kategoriji. Testirali smo Air Pods Pro slušajući različite žanrove, u različitim situacijama i tokom dužeg vremenskog perioda i moramo priznati da je kvalitet zvuka zaista dobar. Osetno bogatiji nego u standardnoj verziji slušalica, iako su srednji i visoki tonovi ostali isti.

Savršena su opcija za svakodnevnu upotrebu i slušanje muzike, ali ako želite nekakvo vrhunsko izvanredno iskustvo moraćete da pronađete neku drugu opciju. To nije nešto što možete da očekujete od AirPods Pro slušalica.

U svakom slučaju, AirPods Pro savršeno odgovaraju Apple-ovom ekosistemu. Jednostavno se upotrebljavaju, a instalacija je vrlo jednostavna. Automatski sistem koji vam preporučuje odgovarajuću veličinu silikonskih nastavaka odlično funkcioniše, a novi sistem gestikulacija i kontrole pokretima je zaista odličan.

Novi sistem senzora pritiska funkcioniše bolje nego u standardnoj verziji. Pokret dodira je zamenjen metodom primanja. Različitim pritiscima postižete različite opcije koje vam ove slušalice pružaju. Jednim pritiskom pokrećete reprodukciju, stavljate pauzu na određeni sadržaj ili uspostavljate vezu u dolaznom pozivu. Kada pritisnete slušalice dva puta, premotavate sadržaj (pesmu) unapred, a ukoliko pritisnete tri puta premotavate unazad. Za prebacivanje iz ANC ili iz Transparency načina rada potrebno je da pritisnete slušalice i da ih zadržite.

Mišljenja smo da su AirPod Pro slušalice najbolje na tržištu u svojoj kategoriji i da je Apple ponovo prevazišao svoje kapacitete i mogućnosti. Uređaj je značajno unapređen, a cena se nije dramatično promenila. S obzirom na srazmeru cene i kvaliteta, ovo su slušalice idealne za sve svakodnevne prilike od opuštenog slušanja muzike u gradskom prevozu do korišćenja u kancelariji tokom obavljanja radnih zadataka.

Za više informacija o ovom proizvodu, kao i načinu na koji možete da ga nabavite postetite ovaj link.