Doživi veliki skok unapred.

Mac je donedavno zahtevao više čipova kako bi pružio sve funkcije. Ali to se promenilo. Od sada je sve sjedinjeno u jednom čipu koji je moćan, ekonomičan i baš onakav kakav zaslužuješ.

Maleni čip.
Veliki skok.

Prvi čip dizajniran upravo za Mac. Apple M1 je sistem na čipu (SoC) sa neverovatnih 16 milijardi tranzistora. Na tom sićušnom čipu integrisani su procesor, grafički procesor, Neural Engine, interfejs i brojne druge komponente. To nije tek korak napred u razvoju Mac-a. To je sasvim nova dimenzija.

Strašno brz.

Procesor do 10 jezgara
Grafički procesor do 16 jezgara
Do 32 GB RAM-a
Brzina prenosa podataka do 200 GB/s

Još brži.

10-jezgarni procesor
Grafički procesor do 32 jezgra
Do 64 GB RAM-a
Brzina prenosa podataka do 400 GB/s

Rad sistema macOS Monterey na čipu M1

macOS Monterey čipu M1 daje puni potencijal i pruža sasvim nove mogućnosti za rad i zabavu na Mac računaru. Ostani povezan, stvaraj i podeli putem FaceTime-a i aplikacije Messages. Otkrij surfovanje u optimizovanom Safariju, najbržem pretraživaču na svetu. A uz funkciju Universal Control podeli posao između Mac-a i drugih Apple-ovih uređaja. Osim toga, macOS Monterey odlikuju najsavremenije opcije privatnosti i vrhunska sigurnost.

Zaštita privatnosti

Mac i svi Apple proizvodi dizajnirani su da zaštite tvoju privatnost i daju ti kontrolu nad ličnim podacima.

Sve deljene fotografije, video i audio zapisi su zaštićeni i sigurni.

Sigurna komunikacija

Poruke u Messages i pozivi u FaceTime-u kodirani su između krajnjih tačaka na svim uređajima, stoga im niko drugi ne može pristupiti.

Inteligentno sprečavanje praćenja

Safari automatski štiti tvoju privatnost tokom pretraživanja. Koristi inteligentno sprečavanje praćenja koje onemogućuje praćenje oglašivača između različitih stranica.

Trajanje baterije

Prenosni računari sa Apple čipovima i macOS Monterey sistemom štede bateriju, a s jednim punjenjem mogu raditi do 21 sat.

Baterija
traje do
21 sat.

Touch ID

Otključaj računar, unesi lozinke, plati putem Apple Pay-a i preuzmi aplikacije jednostavnim dodirom prsta.

Zaštita lozinki

U Kontrolnom centru možeš saznati koje aplikacije pristupaju mikrofonu. Kad god aplikacija pristupi mikrofonu, na ekranu će se pojaviti novo obaveštenje.

Sa iPhone-a na Mac.
Iste prednosti.

Novi čip omogućuje Apple-u i drugim razvojnim programerima da optimizuju svoje aplikacije i funkcije za M1, M1 Pro i M1 Max kako bi postigli revolucionarnu brzinu i performanse. Aplikacije i funkcije koje poznaješ sa iPhone-a i iPad-a, dostupne su i na Mac-u.

LumaFusion

Sve popularnija aplikacija za uređivanje videa koju koristiš na iPad-u i iPhone-u, uz pomoć Apple-ovog čipa M1 može se preuzeti i na Mac.

Preuzmi u App Store-u >

Headspace

Opusti se. Na Mac možeš preuzeti i omiljenu aplikaciju za meditaciju. Popraviće ti raspoloženje i pomoći ti da se osećaš bolje.

Preuzmi u App Store-u >

Portretni mod

Novi video efekat nadahnut portretnim načinom na iPhone-u i podržan M1 čipom fokusira se na vas, a ne na objekte iza vas.

Live Text funkcija na fotografijama

Mac od sada može upravljati svakim tekstom na svakoj slici. Klikni na adresu i ona će se otvoriti u aplikaciji Maps. Nazovi ili pošalji poruku na telefonski broj sa slike. Ili odmah sačuvaj broj. Kopiraj i zalepi tekst baš kao bilo koji drugi. Lični podaci i informacije sa slika nikad neće napustiti tvoj računar.

Sasvim nova vizura grada

Upoznaj druge gradove pomoću izuzetno detaljnog pregleda ulica, naselja, drveća, zgrada i ostalih elemenata. Znamenitosti poput mosta Golden Gate na kartama su dostupne u dnevnoj i noćnoj varijanti i realnom 3D prikazu.

Nove funkcije javnog prevoza

Integracija javnog prevoza prikazuje obližnje stanice, trajanje putovanja i omogućuje ti da prikačiš svoje omiljene rute na vrh liste. *Opcija nije dostupna u svim područjima.

Interaktivni globus

Otkrij prirodne lepote naše planete na raskošno ilustrovanom interaktivnom globusu. Istraži poboljšan, detaljan prikaz planina, pustinja, šuma, okeana i drugih krajeva.

MacBook Pro

Hardver koji drži
korak sa izuzetnom snagom.

Stigao je najmoćniji MacBook Pro. Vrtoglavo brzi M1 Pro i M1 Max su prvi Apple čipovi dizajnirani za profesionalce. Pružaju inovativne performanse i izuzetno dugo trajanje baterije. Svemu tome dodaj genijalan Liquid Retina XDR ekran, najbolju kameru i zvučne funkcije, kao i sve priključke koji su ti potrebni na Mac računaru. Ovo je prvi prenosni računar svoje vrste. I prava je zver.

XDR. Pripremi oči.

Liquid Retina XDR ekran ima ekstreman dinamički raspon i neverovatan raspon kontrasta. Otkriće ti neverovatne detalje u senkama, tamnije crne tonove i življe boje nego ikad pre.

Povezivanje.

Preuzmi fotografije i video zapise pomoću čitača SDXC kartica, poveži monitor putem HDMI-ja i slušaj preko slušalica spojenih 3,5 mm priključkom. Tražiš MagSafe? Tu je. Baš kao i Thunderbolt 4.

Što brže, to bolje.

SSD memorija kapaciteta do 8 TB čita podatke vrtoglavom brzinom koja doseže 7,4 GB/s. Dvostruko je brži od prethodne generacije. To znači da će se tvoji video zapisi od 8K otvoriti istog momenta i da lako možeš sačuvati stotine hiljada RAW fotografija odjednom.

Wi-Fi 6

Wi-Fi nove generacije ne samo da je brži već tvom Mac računaru osigurava i stabilnu vezu, čak i kad se više uređaja poveže na mrežu.

Wi-Fi 6

brzina do 1,2 GB / s

Force Touch dodirna površina

Precizna kontrola sa mnogo prostora za pomeranje, uvećavanje ili smanjivanje.

Prostorni zvuk.

Sistem od čak šest zvučnika MacBook Pro računara u kombinaciji sa naprednim algoritmima podržava prostorni zvuk. Prilikom reprodukcije muzike ili videa u Dolby Atmosu, čitavu prostoriju ispunjava kompleksnim trodimenzionalnim zvukom.

Kamera ima 1080p HD.

Danas je povezanost važnija nego ikad. Zato novi MacBook Pro ima dvostruko veću rezoluciju koja iznosi 1080p, sočivo sa manjim otvorom blende koje propušta više svetla i veći senzor slike sa još osetljivijim pikselima. Postiže dvostruko bolje performanse pri slabom osvetljenju.

Touch ID

Svoj Mac možeš otključati i zaključati jednim dodirom. Upotrebi otisak prsta prilikom kupovine aplikacija, pristupa ličnim dokumentima ili pri promeni podešavanja sistema. Nema ponovnog unosa lozinke.

Do

32 GB

RAM-a

Brzina prenosa

podataka do

200 GB/s

Do

64 GB

RAM-a

Brzina prenosa

podataka do

400 GB/s

Zameni svoj stari
Mac novim.

Apple proizvodi dizajnirani su da traju, što ih čini sjajnom investicijom. Prilikom procene, vrednost tvog starog Mac računara ostaje visoka. Zameni ga i novi Mac računar te može koštati tek nekoliko hiljada dinara mesečno.

Dostupan studentima

Da li ste profesor ili student?
Proverite posebne pogodnosti.

Više informacija >

Niske mesečne rate

Odobravamo plaćanje na rate i to bez kamate.

Više informacija >

Nudimo velik izbor dodatne opreme.
Za sve što ti treba.

Uz široku paletu Apple dodatne opreme i veliki izbor dodataka drugih proizvođača, tvoj Mac će zasijati punim sjajem.

Istraži svu dodatnu opremu za Mac.

Više informacija >

Oprema za zaštitu i prenos.

Više informacija >

Oprema za povećanje produktivnosti kod kuće ili na poslu.

Više informacija >

Još razloga da se zaljubite u Mac

Apple i obrazovanje

Učenici i nastavnici će uštedeti kupovinom Apple proizvoda sa edu popustom.

Više informacija >

Mac u biznisu

Naš B2B sektor je spreman da pomogne oko kupovine i implementacije Mac računara.

Više informacija >

Pristupačnost

Mac se prilagođava načinu na koji radite - a ne obrnuto. Čita vam dugačak dokument naglas, omogućava vam da tražite datoteku koristeći samo vaš glas i još mnogo toga.

Životna sredina

Apple nastoji da manji uticaj svojih proizvoda na životnu sredinu korišćenjem recikliranih i obnovljivih materijala u svim proizvodima i ambalažama.

Roditeljski nadzor

Ova opcija će vam pomoći da saznate kako vaša deca provode vreme na svojim uređajima i omogućiće vam da postavite ograničenja za ono što mogu da rade - i koliko dugo.

Family sharing

Možete da kreirate Apple ID za sve članove vaše porodice, a zatim delite pristup Apple TV-u, iCloud-u, iCloud Drive-u, foto albumima i drugim uslugama i sadržajima.

Koji Mac vam odgovara?

MacBook Air

Snaga je u vazduhu.

Kupi >

MacBook Pro 13"

Profi od glave do pete.

Kupi >

MacBook Pro 14"/16"

Turbo performanse za profesionalce.

Kupi >